Gürsu 3. Hamsi Festivali'nde Bursalılar hamsi ve horona doydu

Gürsu 3. Hamsi Festivali'nde Bursalılar hamsi ve horona doydu

BURSA'nın Gürsu ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali' kapsamında dağıtılan 2 ton hamsi, dakikalar içinde tükendi.

2019.01.13 15:53 - Son Güncellenme: 2019.01.13 17:37 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Gürsu 3. Hamsi Festivali'nde Bursalılar hamsi ve horona doydu
00:28 Gürsu 3. Hamsi Festivali'nde Bursalılar hamsi ve horona doydu

İLGİLİ VİDEO

Gürsu 3. Hamsi Festivali'nde Bursalılar hamsi ve horona doydu

Gürsu'da düzenlenen 'Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali' kapsamında Trabzon'un pek çok yöresel ürünü, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Gürsu Belediyesi ile Gürsu Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlikte ızgara yapılan 2 ton hamsi, ekmek arası olarak katılımcılara ücretsiz dağıtıldı.

Festival kapsamında, Gürsu Kent Meydanı'nda kurulan stantlarda yöresel ürünlerin tanıtımı ve satışı da yapıldı.

Kemençe ve yöresel sanatçıların da eşlik ettiği organizasyona katılım yoğun oldu.

'BU TÜR ETKİNLİKLER KÜLTÜRÜMÜZ AÇISINDAN ÖNEMLİ'

"Bizi biz yapan tüm değerlerimizle bütün olmamızı pekiştirecek böyle güzelliklere ihtiyacımız var" diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "İlçemizdeki Trabzonlular'ın kendi kültürlerini tanıttıkları Festival, ilçemizin kültürel zenginliklerinin güzel örneklerinden biri oldu. İlçe halkımızı, renkli kültürel zenginliklerimizi paylaşabilecekleri böyle güzel etkinliklerde buluşturmak bizleri mutlu ediyor.Gürsumuz, farklı bölgelerden gelen vatandaşlarımızın, birlik ruhuyla huzur içinde yaşadığı bir kent. İlçemizde yaşayan hemşehrilerimizin yöresel zenginliklerini tanıtacağı böyle güzel etkinliklerin gerçekleştirilmesi için Belediye olarak desteklerimiz sürecek" dedi.

Gürsu Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nizam Başkan da, desteklerinden dolayı Başkan Işık'a teşekkür etti.

Bir hafta süren Festival kapsamında; Gürsu Kent Meydanı'nda kurulan stantlarda yöresel ürünlerin tanıtımı ve satışı yapıldı. Festival'in son üç gününde yerel sanatçıların konserlerinin coşkusu yaşandı. Festival'in son gününde ApolasLermi'nin konseriyle keyifli saatler yaşayan Gürsulular, kemençe eşliğinde horon oynayarak renkli görüntüler oluşturdu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.13 15:53 - Son Güncellenme: 2019.01.13 17:37 - HABER MERKEZİ
A