Güney Kore kripto parayı yasaklama kararı aldı

Güney Kore kripto parayı yasaklama kararı aldı

Güney Kore Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamaya göre, ülke genelinde kripto paranın yasaklanması için yasa hazırlanıyor.

2018.01.11 15:14 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:14 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Güney Kore kripto parayı yasaklama kararı aldı

Güney Kore Gwachean hükümetinin aldığı yeni karar kripto parapiyasasında adeta krize neden oldu. Kripto paranın başını çeken Güney Kore'nin yeni yıl basın toplantısında yaptığı "Güney Kore'de kikripto para ticaretinin gittikçe kumar oynamaya benzedi" açıklaması, piyasada şok etkisi yarattı. Güney Kore Adalet Bakanı Park Sang Ki, yönetimin kripto para borsası için tamamen yürürlükten kaldıracak bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Sang Ki, "Adalet Bakanlığı kripto para piyasasının genel ekonomiye oldukça az katkı yapması ve bireysel yatırımcıları zarara sokması sebebiyle yeni bir tasarı hazırladı." açıklamasında bulundu. Kripto para piyasasının yol açabileceği zararlara da değinen Bakan Sang Ki, "Ülke genelinde birçok kişi blockchain (blok zinciri) teknolojisi ile bağlantılı olarak kripto para piyasasının büyüme potansiyeline sahip olduğu görüşünü savunurken, fiyat dalgalanması ve işlem yöntemi nedeniyle bu piyasanın olumsuz yan etkileri olabilir. Bu sebeple Güney Kore hükümeti halkı kripto para piyasasının etkileri hakkında uyarmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Bakanlığın açıklamasıyla birlikte Güney Kore kripto para piyasasında büyük bir düşüş yaşandı. Güney Kore'nin dünya genelinde en büyük kripto para piyasasına sahip olması küresel çapta bir değişime neden olabilir.

 Piyasanın en büyük kripto para borsası ise Güney Kore'den gelen haberler üzerine borsa verilerini daha güvenilir kaynaklardan alacağını Twitter üzerinden açıkladı. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.01.11 15:14 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:14 - HABER MERKEZİ
A