Güneş tutulması izlenmeye başlandı

Güneş tutulması izlenmeye başlandı

Amerika Kıtası'ndan çıplak gözle gözlemlenen Güneş tutulması milyonlarca kişi tarafından büyük ilgiyle izlendi. Tam Güneş tutulması sadece Kuzey Amerika'da gözlemlendi. Türkiye'den de gözlenebilecek tam güneş tutulması ise 20 Nisan 2060'da gerçekleşecek.

2017.08.21 19:43 - Son Güncellenme: 2017.08.22 01:46 - Dünya
A
Güneş tutulması izlenmeye başlandı

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından heyecan ve merakla beklenen Güneş tutulması bugün gerçekleşti. Amerika Kıtası'nda çıplak gözle gözlemlenebilen Güneş tutulması, tarihin en büyük güneş tutulmalarından biri olarak ifade ediliyor.

Ay'ın Güneş'i ve atmosferi kaplayacağı an tutulma gerçekleşti ve Kuzey Amerika'da tam Güneş tutulması olarak gözlemlendi. Saat 19:00 civarında başlayan Güneş tutulması, büyük ilgiyle izlendi.

Güneş tutulması; Salem, Oregon'dan Charleston Güney Carolina arasından tam olarak izlendi. Güneş tutulması, bu güzergahın dışında kalan yerlerden ise parçalı şeklinde görüntülendi.

TRUMP AİLESİ GÜNEŞ TUTULMASINI BEYAZ SARAY'DAN İZLEDİ

ABD Başkanı Donald Trump, gerçekleşen Güneş tutulmasını Beyaz Saray'da eşi Melania Trump, kızı Ivanka Trump ve oğlu Barron Trump ile birlikte izledi.

Bugün gerçekleşen Güneş tutulması, 100 yılın en büyük Güneş tutulması olarak ifade ediliyor. ABD'de 14 eyaleti bir süre boyunca karanlığa gömen Güneş tutulması, hem ABD'deki vatandaşlar, hem de dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gerçekleşecek olan Güneş tutulmasının izlenebilmesi için bir internet sitesi oluşturdu. Güneş tutulmasının çıplak gözle gözlemleneceği bölgelerde bulunmayan milyonlarca kişi, Güneş tutulmasını bu internet sitesinden canlı olarak takip etti.

NASA tarafından yapılan açıklamada, ABD'de 21 Ağustos tarihinde güneş tutulmasının net olarak izlenebileceği eyalet ve şehirlerin ismi açıklandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.08.21 19:43 - Son Güncellenme: 2017.08.22 01:46 - Ali Yaşar
A