Günde altı fincan kahve içmek erken ölüm riskini azaltıyor

Günde altı fincan kahve içmek erken ölüm riskini azaltıyor

Son yıllarda yapılan araştırmalara ve bilimsel verilere bakıldığında günlük olarak kahve tüketiminin pek çok faydası mevcut. İşte yakın zamanda yapılan araştırmanın ilginç sonuçları...

2018.08.31 10:13 - Son Güncellenme: 2018.08.31 10:13 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Günde altı fincan kahve içmek erken ölüm riskini azaltıyor

Kahve faydalı mı, zararlı mı ikilemi her zaman tartışılan bir konudur. Kahve ile kafein ve polifenoller gibi kahvede bulunan maddeler beslenme söz konusu olduğunda en çok araştırması yapılan maddeler arasında yer alıyor.

Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü ve Sağlık Enstitüsü bilim insanları tarafından 10 binden fazla insanın katılımıyla gerçekleşen 10 yıllık çalışmanın sonuçları, kahve hakkında çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre ne kadar çok kahve içerseniz bunama, kanser ve kalp hastalığı gibi yaşa bağlı gelişen hastalıklardan erken ölüm riskiniz o kadar azalıyor.

Günde 1 fincan kahvenin erken ölüm riskini %8'e kadar azalttığını gösteren araştırmada 2-5 fincanın riski %12'ye, 6 fincanın ise %16'ya kadar azaltabileceği ortaya konuluyor.

Araştırmada kahvenin içindeki hangi maddenin ömür uzatan etkiye sahip olduğu belirtilmiyor ancak çekilmiş, hazır veya kafesinsiz olması fark etmeksizin etkisinin aynı olduğu iddia ediliyor.

Bu da yaşlanma karşıtı bu maddenin kafein olmadığını gösteriyor. Bu da demek oluyor ki faydası içerdiği polifenoller veya bitkide bulunan kimyasallardan geliyor.

 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2018.08.31 10:13 - Son Güncellenme: 2018.08.31 10:13 - HABER MERKEZİ
A