Gülman çiftinin boşanma davasına ret!

Gülman çiftinin boşanma davasına ret!

Feryal Gülman'ın 'zina', 21 yıllık eşi Kemal Iman'ın ise onur kırıcı davranış' gerekçesiyle birbirlerine açtıkları boşanma davası, kanıt bulunamadığı erekçesiyle reddedildi

2017.12.06 08:39 - Son Güncellenme: 2017.12.06 08:39 - Magazin
A
Gülman çiftinin boşanma davasına ret!

İstanbul 6. Aile Mahkemesi, Haziran 2015'te Feryal Gülman ile Kemal Gülman'ın boşanmasına karar verdi.

Mahkeme, Feryal Gülman'ın zina iddiasıyla Kemal Gülman'a açtığı 200 milyonluk tazminat ile 225 bin liralık aylık nafaka davasını, aynı şekilde Kemal Gülman'ın da onur kırıcı davranış nedeniyle Feryal Gülman'a açtığı 500 bin liralık tazminat davasını reddederek çiftin boşanmasına karar verdi.

Mahkemenin bu kararıyla Gülman çifti iddialarını ispatlayamadıkları için tazminatlarını da alamadı. Feryal Gülman kararı temyiz ederek dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay da 1 Mart 2016 günü mahkeme kararının çelişkili olduğunu belirterek davayı bozdu.

Bozma kararı ise şöyle açıklandı: "Mahkemece, hem tarafların birbirlerini affettiği, aftan sonra da boşanmayı gerektirir bir olayın varlığının kanıtlanmadığı, hoş görülen ve affedilen olaylara dayanılarak boşanma kararı verilemeyeceği gerekçesi ile zina ve onur kırıcı davranış sebebine dayalı boşanma davalarının reddine karar verildiği belirtilmiştir. Hem de tarafların davranışlarında eşit kusurlu olduğu, iki taraf yönünden de evliliğin devamının beklenemeyeceği gerekçesi ile evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle boşanmaya karar verildiği açıklanarak çelişki yaratılmıştır. Bu bakımdan mahkemenin kararı, kendi içinde çelişkili olup bozma sebebidir."

YARGITAY YOLU AÇIK

Yargıtay'ın bozma ilamının ardından İstanbul 6. Aile Mahkemesi'nde gizli görülen davanın duruşmasına taraf avukatları katıldı. Yaklaşık 15 dakika süren duruşmada, mahkeme, her iki tarafın da iddialarını ispatlayamadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verdi. Mahkeme ayrıntıları gerekçeli kararda anlatılmak üzere; her iki taraf avukatına da Yargıtay yolunun açık olduğunu belirtti.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2017.12.06 08:39 - Son Güncellenme: 2017.12.06 08:39 - Gülcan Tekin
A