Gözaltına alınan terörist karakolda intihar etti

Gözaltına alınan terörist karakolda intihar etti

Alanya'ya otobüsle gelen 24 yaşındaki M.A. ilçe girişinde yapılan kimlik kontrolü sonrası gözaltına alındı. PKK'lı olduğu ve uzun süre dağda kaldığı belirtilen M.A. sorgulanmak üzere getirildiği Emniyet'te üçüncü kattan atladı. M.A. yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı..

2017.12.16 11:14 - Son Güncellenme: 2017.12.16 15:57 - Güncel
A
Gözaltına alınan terörist karakolda intihar etti

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Güney Karakolu ekipleri, dün yaptıkları yol uygulamasında doğu illerinden gelen bir yolcu otobüsünü durdurdu.

Yapılan GBT sorgusunda A.T. adına sahte kimlik taşıyan ve gerçek kimliği M.A. olduğu tespit edilen şüphelinin 'terör örgütü üyeliği' suçundan arandığı belirlendi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A., savcılıkta ifade verdi. M.A.'nın daha sonra Alanya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerine teslim edilmesi kararlaştırıldı. M.A. adliyeden Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Burada işlemleri süren M.A., dün saat 18.00 sıralarında Emniyet Müdürlüğü binasının 3'üncü katındaki pencereden atladı. Ağır yaralanan M.A. çağrılan ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne oradan Alanya'daki özel bir hastaneye sevk edildi. M.A. yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. M.A.'nın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Sırrı ortaya çıktı!

TERÖR örgütü PKK'nın örgüt üyelerine, "yakalanacağız zaman intihar edin" talimatı verdiği bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK terör örgütü 'Yakalanacağınız zaman bu konuda böyle davranın' diye gerek telsiz görüşmelerinden gerekse de bizim özellikle Bingöl Şenyayla'da yakalamış olduğumuz, bizim 'kütüphane' diye nitelendirdiğimiz 552 bin dijital belgede net bir şekilde okuduğumuz bir değerlendirmesi var ve bunlar yeni" dedi.

Soylu bu açıklamayı, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu'nun, AntalyaEmniyetinde intihar ettiği açıklanan Murat Araç'ın durumunu, İçişleri Bakanlığı'nın Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında gündeme getirmesi üzerine yaptı. Soylu, Araç'ın durumuna ilişkin, "Jandarma tarafından yol kontrolünde aranan bir şüpheli şahıs alınmış, daha sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü Teröre gönderilmiştir. Ve o esneda ikinci kattan atlamak suretiyle intihar etme yolunu seçmiştir. Bütün uğraşılara rağmen, hastaneye kaldırıldı, kurtarılmak istendi, kurtarılamadı" bilgisini verdi. Soylu, ardından da şu açıklamayı yaptı:

KÜTÜPHANEDEN ÇIKAN TALİMAT

"Son zamanlarda şöyle bir istihbarat var, buna ait bizim de birtakım tedbirlerimiz söz konusu; Özellikle PKK terör örgütü 'Yakalanacağınız zaman bu konuda böyle davranın' diye gerek telsiz görüşmelerinden gerekse de bizim özellikle Bingöl Şenyayla'da yakalamış olduğumuz, bizim 'kütüphane' diye nitelendirdiğimiz 552 bin dijital belgede net bir şekilde okuduğumuz bir değerlendirmesi var ve bunlar yeni. Mesela İzmir'de polisin kuşattığı bir PKK terör örgütü mensubu biliyorsunuz boğazını kesti kendisi ve polis arkadaşlarımız onu hastaneye yetiştirdiler ve hayatını kurtardılar; teslim olmamak için boğazını kesti. Tabii, bu talimat hangi örgüt mensubuna ne kadar ulaşmıştır, bunu bilemeyiz ama böyle bir talimatın da varlığını arkadaşlarımıza biz ilettik, bu konuda gayet tedbirli olması lazım geldiğini de kendilerine, kendi talimatlarımızla beraber ortaya koyduğumuzu ifade etmek isterim."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.12.16 11:14 - Son Güncellenme: 2017.12.16 15:57 - Gülcan Tekin
A