Göz kapağı sorunlarında ameliyatsız çözüm mümkün!

Göz kapağı sorunlarında ameliyatsız çözüm mümkün!

Göz çevresinin oldukça ince ve hassas bir yapıya sahip olduğunu belirten Özel Bursa Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü'nden Op. Dr. Tuncay Sezgin, göz kapağında yaşanan bazı sıkıntıların ameliyatsız bir şekilde giderilebileceğini belirterek, yapılan işlem sonrası standart görme kalitesine ulaşılabildiğini kaydetti.

2018.07.25 10:56 - Son Güncellenme: 2018.07.25 10:56 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Göz kapağı sorunlarında ameliyatsız çözüm mümkün!

Genetik faktörlerin etkisi ya da yaş itibariyle yüzde gerçekleşen bozukluklar, en çok göz çevresinde görülmektedir. Göz ve çevresinde oluşan deformasyonlar, estetik olarak değerlendirilen sorunlar haricinde görme kalitesini de etkiler.

Kadın erkek fark etmeden çoğu kişide görülen göz bozuklukları; gevşek üst kapakları, göz altı torbaları, yağ kaybı sonucu göz kapağı ve kaş düşüklüğü olarak kendini gösterir. Bu bozulmaların görme alanını daralttığı için kişinin hayat kalitesini düşürdüğünü belirten Özel Bursa Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü'nden Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu rahatsızlıkların aynı zamanda görüntüyü düzeltmek isteyen kişinin yüz kaslarını daha fazla çalıştırmasına ve bu yüzden başka rahatsızlıkların da ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.

Göz çevresi oldukça hassas

Göz kapaklarının ve göz çevresinin oldukça ince ve hassas bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Sezgin, "Birçok insan günümüzde gerek estetik kaygılardan gerekse görüntünün daralmasından dolayı göz kapağı estetiğine başvuruyor. Özen gösterilmesi gereken bu işlem mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından yapılmalı" dedi.

Gözdeki deformasyonların kişinin yüzünün daha zayıf, yorgun ve yaşlı bir cilt olarak görünmesine neden olduğunu dile getiren Op. Dr. Sezgin, sağlıklı olan her bireyin göz çevresine müdahale edilebileceğini kaydetti.

İşlemin genellikle 35 yaş üstü kadınlar tarafından sıkça tercih edildiğini belirten Sezgin, "Ameliyatsız göz kapağı işlemi hasta oturur pozisyondayken ve anestezi gerektirmeden yapılabilir. İşlem bittiğinde sonuç, anında hastaya gösterilir. Yani kişinin hastanede yatmasına ya da gözetim altında olmasına gerek yok. Ayrıca iyileşme dönemi ağrısız geçer. Sadece yaklaşık bir hafta ya da daha az süre, kısmi kızarıklık ve ödem görülebilir" diye konuştu.

Standart görme kalitesine ulaşılır

Kısa bir süre sonra normal hayata dönmenin mümkün olduğunu ifade eden Op. Dr. Tuncay Sezgin, şöyle devam etti: "Kişi işlem sonrası üçüncü gün itibariyle televizyon izleme, kitap okuma gibi alışkanlıklarına devam edebilir, güneş gözlüğü kullanma şartı ile güneşe çıkabilir. Bu kolay işlem ile birlikte, standart görme kalitesine ulaşılır ve deformasyonların neden olduğu baş ağrısı, bulanık veya az görme gibi rahatsızlıklar da ortadan kalkar."

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2018.07.25 10:56 - Son Güncellenme: 2018.07.25 10:56 - HABER MERKEZİ
A