Google Drive yeni bir rekora imza atıyor!

Google Drive yeni bir rekora imza atıyor!

Google bulut depolama servisi Drive, şirketin 1 milyar kullanıcı sayısı barajını aşan servisleri arasındaki yerini neredeyse almış durumda. Gmail, Chrome, Haritalar, YouTube, Android ve Play Store sonrasında Google Drive da 1 milyar kulübünün 8 numaralı üyesi olacak.

2018.07.27 09:02 - Son Güncellenme: 2018.07.27 09:04 - Teknoloji
A
Google Drive yeni bir rekora imza atıyor!

Google Drive 1 milyar kullanıcı sayısını erken kutluyor!

Google tarafından Google Cloud Next konferansında yapılan açıklama ile Google Drive platformunun bu haftanın sonuna doğru 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşacağı paylaşıldı. Bunun tam olarak hangi gün gerçekleşeceği detaylandırılmasa da bu erken kutlama niteliğindeki duyuru şirketin servisine olan inancının önemli bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

Şirketin çoğunlukla bulut servisi hakkında pek fazla açıklamada bulunmaması dikkat çekiyor. Google geçtiğimiz yıl Google I/O geliştirici konferansında servisinin 800 milyon aktif kullanıcısı bulunduğu belirtmişti. Ayrıca servisin 2 trilyondan fazla dosya için ev sahipliği yaptığını açıklamıştı. Öte yandan, bu yılki etkinlikte ise herhangi bir rakam açıklanmamıştı. Sanıyoruz ki şirket 1 milyar kullanıcıya yaklaşmak üzere bu zamana kadar bekledi. 

Geçtiğimiz 12 aylık süre zarfında Google, Drive yeteneklerini genişletmeyi ise ihmal etmedi. Bunların özellikle de kurumsal müşteriler odaklı olduğunu ise söylemeden geçemeyeceğiz. Team Drives ve Drive File Stream gibi özellikler kurumsal müşterilere sunulurken, tüm kullanıcılar içinse makine öğrenimi özellikleri sağlandı. Ek olarak, Drive merkezli yedekleme ve senkronizasyon aracı da hem PC hem de Mac kullanıcılarına sunuldu.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.07.27 09:02 - Son Güncellenme: 2018.07.27 09:04 - Kübra Coşar-pasif
A