Google dizüstü ve tablet dönemini kapatıyor!

Google dizüstü ve tablet dönemini kapatıyor!

Tıpkı Apple gibi diğer teknoloji devleri de son yıllarda yazılım kadar donanımın da ön planda olduğu cihazlar geliştirmeye odaklanmış durumda. Google da 2016 yılında bu konuda büyük adımlar atarak Pixelbook ve Pixel Slate modellerini satışa sundu.

2019.03.14 08:46 - Son Güncellenme: 2019.03.14 08:47 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Google dizüstü ve tablet dönemini kapatıyor!

Tıpkı Apple gibi diğer teknoloji devleri de son yıllarda yazılım kadar donanımın da ön planda olduğu cihazlar geliştirmeye odaklanmış durumda. Google da 2016 yılında bu konuda büyük adımlar atarak Pixelbook ve Pixel Slate modellerini satışa sundu.

Önümüzdeki dönemde Google'ın çok daha fazla dizüstü bilgisayar / tablet satışa sunması beklenirken ortaya çıkan bir rapor herkesi şaşırttı. Zira, birçok kaynağın doğruladığı rapora göre, Google bu konuda üzerinde çalıştığı projeleri iptal etti.

Google dizüstü bilgisayar ve tablet geliştirmeyi bırakıyor!

İnternet devinin dizüstü ve tablet bölümlerindeki yüzlerce çalışanını farklı alanlara kaydırdığı ve yeniden yapılanması ile donanım tarafındaki önceliği sonlandırdığı belirtiliyor. Yani, Google yoluna yazılım ile devam etmek istiyor.

Google'da veya Alphabet'te farklı gruplara kaydırılan çalışanlar arasında donanım mühendisleri, teknik program yöneticileri yer alıyor.

2017'de satışa sunulan Pixelbook editörlerin ve kullanıcıların beğenisini kazanmıştı.

Bilgisayarın ardından satışa sunulan Pixel Slate tablet ise tam bir hayal kırıklığı oldu. Yazılım optimizasyonundaki eksiklikler, klavye aksesuarının olumsuz yanları ve yanlış fiyatlandırma cihazın bir fiyaskoya dönüşmesinde önemli rol oynadı.

Google'ın dizüstü bilgisayar ve tablet tarafında böyle bir karar alması diğer donanım projeleri için de büyük soru işaretlerini ortaya çıkardı.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.03.14 08:46 - Son Güncellenme: 2019.03.14 08:47 - HABER MERKEZİ
A