Google'da isyan çıktı!

Google'da isyan çıktı!

Google çalışanları, patronlarına yolladıkları mektupla küçük çaplı bir isyanın fitilini ateşledi!

2018.04.14 13:50 - Son Güncellenme: 2018.04.14 13:54 - Teknoloji
A
Google'da isyan çıktı!

3,100'ün üzerinde Google çalışanı, firmanın Pentagon AI programına katkısına karşı çıkan bir dilekçe imzaladı. Mektup, CEO Sundar Pichai'nin yapay zekayı drone hedeflemede kullanılabilecek şekilde videoyu analiz etmede kullanılan projeden Googlegeri çekmesini istedi. Dahası, dilekçede firmanın ve bağlı bölümlerin asla "savaş teknolojisi" yapmayacağına dair bir politika izlemesi gerektiği yönünde baskı yapıldı.

Bu bahsedilenlerin kapsamına çok şey girebilir, ama bu partnerlik söz konusu olduğunda bahsedilen politika, hükumet ajanslarına Google'ın teknolojisini sağlamamak anlamına gelebilir. Gizmodo'nun geçen ay yaptığı haberde firmanın Pentagon'un Maven Projesi için AI TensorFlow programlama araçlarını ödünç vereceği ortaya çıkmıştı ve bu çok yankı uyandırdı. Kaynakların söylediğine göre, firmanın çalışanları hükumetin bu teknolojiyi drone operasyonlarında kullanacağını duyunca çılgına dönmüştü.

Pentagon, Maven Projesi'ni geçen Mayıs ayında yeni nesil makine öğrenme ile işe yarar büyük çapı istihbarat bilgileri edinmek için açıklamıştı. Bu projede bazı görevlerin otomatikleştirilmesi düşünülüyor ve Google'ın teknolojisi ile video yakalamak ve siviller ile hedefleri daha iyi tanımlamak mümkün hale geliyor.

Ama Google'ın, Pentagon projesi ile "saldırgan olmayan" iş birliğine rağmen, Pichai'ye yazılan mektup, bunun halkın gözünde firmanın imajına ciddi zarar vereceğini söylüyor. Yazdıklarına göre, kötüye kullanılabilecek ve silahlandırılmış yapay zekâya karşı korkunun arttığı böyle bir dönemde Google'ın bu hareketi halkın güvenini tamamen kaybetmesine sebep olabilir.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.04.14 13:50 - Son Güncellenme: 2018.04.14 13:54 - Kübra Coşar-pasif
A