Gomis için dev teklif

Gomis için dev teklif

Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis'in adı bir süredir Suudi Arabistan kulübü Al Hilal ile birlikte anılıyordu. Yıldız santrforun transferinde flaş bir gelişme yaşandığı öğrenildi.

2018.08.02 11:21 - Son Güncellenme: 2018.08.02 11:22 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Gomis için dev teklif

Bafetimbi Gomis, geçtiğimiz yaz transfer olduğu Galatasaray'da sergilediği performansla takımın şampiyonluğuna büyük katkıda bulunmuştu. Cim Bom'un Swansea City'den 2,5 milyon euro karşılığında renklerine bağladığı golcü futbolcu, geçtiğimiz sezon 40 maçta 32 gol ve 6 asist kaydetmişti.

Süper Lig'de kaydettiği 29 golle bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunun sahibi olan yıldız isim, gol krallığında da zirveye yerleşmişti. Cim Bom'la iki yıl daha kontratı bulunan 32 yaşındaki santrfor, son dönemlerde ise Sarı Kırmızılı camia için adeta bir soruna dönüştü. Maaşına ciddi bir zam istediği öğrenilen Fransız futbolcunun bu talebi yönetim tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Oyuncunun menajeri Etienne Mendy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Geçen sezon daha iyi bir maaşla 4 yıllık sözleşme istedik. Ancak 3 yıllık anlaşma yaptık." "Gomis sezonu iyi geçirirse yıl sonu görüşeceğiz diye demiştik. Galatasaray yönetimi işler iyi giderse sezon sonu için bize söz vermişti."

Eski başkan Dursun Özbek ise Mendy'nin bu iddialarını yalanlayarak şu şekilde konuşmuştu: "Kesinlikle görüşmeler sırasında böyle bir şey konuşulmadı. Biz ne Gomis'e, ne de menajerine böyle bir söz verdik. Profesyonelliğin neleri emrettiği ortada. Sözleşmeler boşu boşuna yapılıp imzalanmıyor. Eğer böyle bir söz verilseydi, kontratına başarı kriterleri bölümü olarak yazılırdı. Mendy'nin açıklaması profesyonel bir söylem değil. Ortaya attığı iddialar da doğru değil."

Tüm bu gelişmelerin ardından Gomis'in takımdan ayrılma ihtimali gündeme gelmiş ve oyuncuya transfer tekliflerinin olduğu iddia edilmişti.

Nitekim Suudi Arabistan basını da Al Hilal kulübünün Galatasaray'ın yıldızı için resmi teklifte bulunduğu öne sürülmüştü. Ülke basınında çıkan haberlerde Gomis'in kendisi için sunulan yıllık 6,5 milyon euroluk teklifi reddettiği belirtilmişti. Bunun üzerine Al Hilal kulübünün Gomis için teklifini arttırdığı ve yıldız futbolcuya yıllık 10 milyon euro önerdiği kaydedilmişti.

Suud basınında çıkan son haberlerde ise Sarı Kırmızılı yöneticilerin kendilerine gelen yeni transfer teklifini de reddettikleri öğrenildi. Okaz gazetesinin haberine göre Suudi ekibi, Cim Bom'a Gomis için 7,5 milyon euro önerdi ancak Galatasaray bu teklifi geri çevirdi. Haberde Sarı Kırmızılı yöneticilerin transfer için en az 10 milyon euro istediği ileri sürüldü.

Tüm bunların ardından Fransız santrforun geleceğinin ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.02 11:21 - Son Güncellenme: 2018.08.02 11:22 - HABER MERKEZİ
A