Gizli tartışmanın ardından önemli gelişme!

Gizli tartışmanın ardından önemli gelişme!

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesine ilişkin New York'ta devam eden duruşmanın tek sanığı eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, bugün (Cuma) tanık kürsüsüne çıkarak ifade verecek.

2017.12.15 07:39 - Son Güncellenme: 2017.12.15 07:40 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Gizli tartışmanın ardından önemli gelişme!
03:00 Hakan Atilla kendi adına tanıklık yapacak

İLGİLİ VİDEO

Hakan Atilla kendi adına tanıklık yapacak

Savcılık, duruşmanın akşam saatlerinde gerçekleşen oturumunda, Atilla'nın 27 Mart 2017'de FBI tarafından tutuklanmasının hemen ardından yapılan sorgusunun görüntülerini jüriye izletti.

Yargıç Richard Berman, önce Atilla'nın tanık kürsüsüne gelmesini istedi. Ancak savcıların isteği üzerine Berman taraflarla baş başa 15 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

Hakan Atilla'nın avukatlarından Cathy Fleming, Zarrab davasını soruşturan ve Atilla'yı videoda sorgulayan FBI ajanı Jennifer McReynolds'un duruşma salonundan çıkarılmasını talep etti. Savunma avukatları, haftalardır McReynolds'un duruşmada ifadesini almak istiyor, ancak savcılığın itirazı sonucu hakim buna izin vermiyordu.

Yargıç Berman, tarafların katılımıyla gerçekleştirdiği gizli tartışmasının ardından, jüri üyelerini evlerine gönderdi ve bugünkü duruşmanın Atilla'nın ifadesinin alınmasıyla devam edeceğini açıkladı.

Kritik davada Reza Zarrab'ın başsavcılıkla işbirliği yapmasının ardından davanın tek sanığı durumuna düşen Hakan Atilla'nın dün tanık sandalyesine çıkamamasının nedeni ise iddia makamının sunumunu tamamlayamamış olması.

FLEMING: SON HAMLEMİZ DEĞİL

Duruşma salonunda herkes 'dava düştü mü' diye konuşurken, Avukat Fleming, gazetecilere "Atilla'nın tanık kürsüsünde ifade vermesi, davayı kaybedeceğiz diye yaptığımız son hamle değil, aksine Atilla'nın suçsuzluğuna tamamen inandığımız için yaptığımız bir hamledir. Savcılığın delillerinde Atilla'ya yönelik hiçbir şey yok. Çapraz sorularından da çekinmiyoruz" diye konuştu.

Bu hamle Zarrab'ın savcılarla işbirliği yapma ve tanık kürsüsüne çıkma kararından sonra en önemli gelişme olacak. ABD'de 27 Mart günü FBI tarafından tutuklandığında sorulara cevap vermeyen ve işbirliği yapmayacağını kaydeden Atilla, 3 haftadır devam eden jürili duruşmaların son günlerinde önce avukatlarının daha sonra da çapraz sorgulamada savcı yardımcılarının sorularını cevaplandıracak.

HAKAN ATİLLA KİTAP YAZIYOR

Öte yandan, 9 aydır cezaevinde yatan Hakan Atilla'nın bu davayı kitap olarak yazmaya başladığı ve büyük ilerleme kaydettiği, hatta kitabının ismini de USA vs. MHA (ABD Mehmet Hakan Atilla'ya karşı) koyduğu belirtildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.12.15 07:39 - Son Güncellenme: 2017.12.15 07:40 - HABER MERKEZİ
A