Girişimcilik için ipuçları (ÖZEL HABER)

Girişimcilik için ipuçları (ÖZEL HABER)

TOSYÖV Bursa Şube Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, vakfın bu dönemde daha fazla dijitalleşmeye önem vereceklerini ifade etti. Girişimci adayı gençlerin ekonominin mevcut durumundan dolayı ürkek davrandığını vurgulayan Bintaş, "Geleceğimiz gençlerimizin elinde, girişimciliğin yaşı yok" dedi.

2019.02.11 08:54 - Son Güncellenme: 2019.02.11 08:58 - Bursa Bölge
A
Girişimcilik için ipuçları (ÖZEL HABER)


Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı(TOSYÖV) Bursa Dernek Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, amaçlarının KOBİ'lere hizmet vermek olduğunu söyledi. Yönetim kurulunda 13 kişinin bulunduğuna vurgu yapan Bintaş, 10'u kurumsal olmak üzere 130 üyelerinin bulunduğunu söylerken, yeni dönemde 50 üyeyi daha TOSYÖV Bursa Şubesi'ne kazandırmak istediklerini belirtti.

Dijitalleşme atılımı
Çok dinamik ve genç bir ekip olduklarını vurgulayan Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, "Bu dönemde dijitalleşen bir dernek olacağız. Tüm çalışmalarımızı dijitalleşmeye ayıracağız. Youtube kanalımızı daha aktif kullanacağız. 14 Şubat'ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalarımızı aktaracağız. Bu dönemde hızlı olan kazanıyor. Projelerimizi hemen hayata geçirmemiz lazım" diye konuştu.
Gelecek gençlerde
KOBİ'lerin en büyük sorununun finansman olduğunu açıklayan Bintaş, "Bu sorunu çözmeden herhangi bir adım atabilmemiz mümkün değil. Ayrıca pazarlama problemi de ciddi anlamda sıkıntılara yol açıyor. KOBİ'lere verilen destekleri duyurabileceğimiz bir mecra olacak. Yönetim kurulumuzda komisyonlarımız var. Yeni dönemde iş sağlığı ile ilgili bir çalışma yapmak istiyoruz. Geleceğimiz gençlerin elinde. Girişimci gençlerimizi topladığımız Genç TOSYÖV organizasyonuna da özel önem veriyoruz. Sinerji etkinlikleri ve bilgi paylaşımında bulunuyorlar" dedi.
Kobi ödülleri verilecek 
KOBİ Ödülleri vermek istediklerini kaydeden TOSYÖV Başkanı, "Yeni icatlar peşi sıra geliyor. Eylül ayında planlıyoruz. Üniversite sanayi işbirliği ödülünü de vermek istiyoruz. İstenen oranda başarıyı henüz elde edebilmiş değiliz. Gelişen KOBİ Ödülü de gündemimizde ve elbette Çevre Ödülü de yer alacak. Başarıyı mutlaka taçlandırmak gerekiyor. Bursa'da ses getirecek bir organizasyon olacak" dedi.
Kobilerin kurtarıcısı
Gençlerin girişimciliğe meraklı olduğunu ifade eden Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, "Ancak bazı konularda çekinceleri var. Bu ekonomik koşullarda cesaret edemiyorlar. Bilinçli yönlendiriyoruz, cahil cesaretiyle girmiştik. Girişimciliği yaşı yok. Başarıya ulaşmış insanlar 40-45'ten sonra girişimlerine başlayan insanlardan oluşuyor. 70 yaşından sonra girişimiyle başarı yakalayanlar var. Bu işin en önemli anahtarı ise mücadele. Beklemeyi bileceksiniz ve dürüst çalışacaksınız. Ben 10 yıl önce battım. Girişimcilik ruhu içinizde oldu mu kaçamıyorsunuz.  Genç yaşta da fazla girişimci olmamak gerekiyor. Finansal tabloları okumayı öğrenmesi lazım. KOBİ'leri kriz anlarında kurtaracak en önemli şey ihracat. İhracat yapmazsanız hep kredilerle dönersiniz. Bursa KOBİ'leri diğer illerin önünde" dedi.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.11 08:54 - Son Güncellenme: 2019.02.11 08:58 - Cemile Köseoğulları
A