Giresun kültürü Bursa Gemlik'te yaşatılacak

Giresun kültürü Bursa Gemlik'te yaşatılacak

Bursa Gemlik Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından ilçenin en büyük mahallelerinden biri olan Hamidiye Mahallesinde, Giresun Kültür Evi yaptırılacak. Gemlik Belediyesinin arsa tahsisinde bulunacağı Giresun Kültür Evi'nin içerisinde konferans salonu, atölye, çok amaçlı salon, dinlenme alanları ve yöresel ürün satış yeri'nin yanı sıra kına, kültürel etkinlikler ve taziye günlerinin de yapılacağı alanlar bulunacak.

2018.10.04 15:00 - Son Güncellenme: 2018.10.04 15:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Giresun kültürü Bursa Gemlik'te yaşatılacak

Yöresel Mimari özelliklere uygun olarak yapılacak Giresun Kültür Evi'nin memleketlerinden uzakta olan vatandaşların buluşacağı uğrak bir nokta haline geleceğini ve insanlar arasındaki paylaşımlara büyük katkı sunacağına inandığını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye olarak birçok mahalleye, mahalle konakları kazandırdıklarını hatırlatarak, "Burada özellikle Karadeniz'den Gemlik'imize göç etmiş insanların, faydalanabileceği sosyal tesis ve mahalle konağı düşünülüyor. Bununla ilgili Giresunlular Dernek Başkanımızla ve yönetimiyle görüştük. Böyle bir plan notuyla güzel bir tesis yapılmasına imkân sağlanmış olacak. Arsası belediyemizde yapımında da Giresunlular Derneği tarafından karşılanacak" dedi.

Gemlik Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısında verilen önergenin ardından, Gemlik'e, geçmişte Afyonkarahisar'da da bir örneği inşa edilen Giresun Kültür Evi kazandırılması önergesi  oybirliği ile gündeme alındı.

 

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.04 15:00 - Son Güncellenme: 2018.10.04 15:00 - HABER MERKEZİ
A