Gaziantep baklavasının pabucunu Bursa dama atıyor(ÖZEL HABER)

Gaziantep baklavasının pabucunu Bursa dama atıyor(ÖZEL HABER)

Hacı Hasanoğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş,Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle kuracakları akademiyle sektöre tecrübeli isimler kazandıracaklarını ifade etti. 17 ülke olan ihracatta hedeflerinin daha da ileri gitmek olduğunu vurgulayan Aktaş, baklava denilince akla Bursa'nın geleceğini belirtti.

2018.12.14 09:06 - Son Güncellenme: 2018.12.14 09:31 - Bursa Bölge
A
Gaziantep baklavasının pabucunu Bursa dama atıyor(ÖZEL HABER)

Sefa BALABAN/BURSADABUGÜN

Türkiye'nin en büyük yerel internet portalı olan BursadaBugün bünyesinde 94.2 frekansında faaliyet gösteren Radyo BursadaBugün'de yayımlanan Sohbet Odası programına konuk olan Yüksel Aktaş, baklavacılığa ve hedeflerine dair değerlendirmelerde bulundu. 1970 yılında 3 tekerlekli arabasıyla tarihi Demirtaşpaşa Hamamı önünde su böreği satarak 13 yaşında iş hayatına atıldığını söyleyen Aktaş, ağabeyleriyle birlikte atıldıkları baklavacılık işinde kaliteyi Bursa'yı tanıştırdıklarını belirtti.



HACI HASANOĞULLARI DÜNYA MARKASI OLACAK

Bursa'da 9 şubede 100 kişilik istihdam sağladığını dile getiren Hacı Hasanoğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, bugün Bursa markası olarak 17 ülkeye ihracat yaptıklarını hedeflerinin bu sayıyı daha yukarı çekmek olduğunu açıkladı. Dondurulmuş gıda sektörünün hızlı bir şekilde aşama kaydettiğinin altını çizen Aktaş, "10 yıl sonra birçok ürün bu şekilde satılacak. Baklava da buna dahil. İnsanlar bu tür beslenmeye ağırlık veriyor. Şirket hedefi ve çalışmalarımız doğrultusunda Hacı Hasanoğulları dünya markası olacak" açıklamasında bulundu.



BAKLAVADA USTA SIKINTISI VAR

Şirket olarak Ar-Ge ve inovasyona ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Yüksel Aktaş, 2019 yılı içerisinde Uludağ Üniversitesi'nin içerisinde Hacı Hasanoğulları Akademisi kuracaklarını müjdelerken, " Geçmiş dönemlerde zorunlu eğitim 5 yıldı. 8 yıla çıkınca birçok çocuk okumayı tercih etti.  İlkokulu mezunları daha önce baklava ustalığını tercih ediyordu sonrasında bu iş cazibesini yitirdi. Sektörümüzde de usta sıkıntısı doğmaya başladı. Bizler de mesleği geleceğe taşımak adına böyle bir adım attık. Birçok gıda mühendisiyim diyen kişi, hamura değmeden mezun oluyor. Hamura dokunmadan gıda mühendisi olunmaz. Teknoloji geliştikçe bizim işler sekteye uğradı. Çünkü bizdeki teknoloji, el, güç, beyin ve iş aşkıydı şimdi ise sadece düğme var" diye konuştu.

BAKLAVADAKİ HİLELER

Baklavanın patentini yoğun uğraşlar sonunda Yunanlıların elinden aldıklarını dile getiren Aktaş, "Üstün hukuk mücadeleleri verdik.  Yargı ülkemizin lehine karar verdi.  Baklava lüks sınıfına giren bir gıda maddesidir.  Ancak kaliteli üründe hile ve hurda olmaz, o yüzden de pahalıdır. 20-30 veya 40 liraya fıstıklı baklava olmaz. Eğer varsa onun içinde bezelye veya mercimek vardır. Fıstığın kilosu bugün 130 lira. Isırdığınız zaman şerbet akmayacak. Bugün birçok baklavada Antep unu ve fıstığı kullanılmıyor. Ancak Hacı Hasanoğulları olarak iddiamız var. Baklava denilince akla Bursa gelecek" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.14 09:06 - Son Güncellenme: 2018.12.14 09:31 - Burcu Kahraman
A