Galaxy S10 işlemcisi ile herkesi şaşırtacak!

Galaxy S10 işlemcisi ile herkesi şaşırtacak!

Samsung, Galaxy S10 modelleri üzerindeki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte, 2019 yılına damgasını vurması beklenen Samsung Galaxy S10 işlemcisi hakkında önemli detaylar gün yüzüne çıkartıldı!

2018.11.06 08:50 - Son Güncellenme: 2018.11.06 08:51 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Galaxy S10 işlemcisi ile herkesi şaşırtacak!

Önümüzdeki Şubat ayında tanıtılacak olan Galaxy S10 modelleri ile ilgili her geçen gün yeni bir gelişme yaşanmaya devam ediyor. Yaşanılan gelişmeye göre, Galaxy S10 ile piyasaya sunulacak olan yeni nesil işlemcinin ikinci nesil NPU birim tasarımıyla ön plana çıkacağı yeniden gözler önüne serildi.

Yeni akıllı telefonları ile tüm dengeleri bozmayı hedefleyen Samsung, Galaxy S10 işlemcisi ile birlikte adından oldukça söz ettirmek istiyor.

Paylaşılan rapora göre ikinci nesil güçlendirilmiş NPU birim tasarımıyla geleceği doğrulanan S10′un işlemcisi bir önceki nesil işlemcilere kıyasla nereyse 2 kat daha hızlı olacak. Yine aynı şekilde güç tasarrufu konusunda 2 kat daha verimli olacağı belirtilen yeni nesil Exynos işlemcisi, tabiri caizse akıllı telefon deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyacak.

Ice Universe tarafından paylaşılan bilgilere göre güçlendirilmiş ikinci nesil NPU birim tasarımıyla gelecek olan yeni nesil işlemcinin, Galaxy S10'un kamerası ile çekilen fotoğrafları işlemede de görev alacağı özellikle belirtiliyor.

Bunun haricindeyse ses tanıma ve video kaydetme gibi özelliklerde aktif olarak görev alacak olan Exynos işlemcisi, her yönden rakiplerini geride bırakmak istiyor.

Paylaşılan rapor ile birlikte Exynos 9820 olarak adlandırılacak olan yeni nesil işlemcisinde Nöral İşletim Ünitesi'nin yer alacağı kesinleşmiş oldu. Bu işletim ünitesi sayesinde yapay zekanın tüm nimetlerinden yararlanması düşünülen Exynos 9820, 7 nm ile üretilen A12 Bionic ve Kirin 980 işlemcisine doğrudan rakip olarak piyasaya sürülecek.

Bir sonraki Galaxy Note modeline de güç verecek olan yeni nesil işlemci, ilk olarak Galaxy S10 modeli ile piyasaya sunulacak. Huawei Mate 20 ve iPhone XS gibi ciddi rakipler ile karşı karşıya gelecek olan  Samsung'u oldukça zorlu rakiplerin beklediğini de görmekteyiz.

Samsung Galaxy S10 için beklenen özellikler neler?

Galaxy S serisinin onuncu yılının şerefine oldukça özel bir telefon ile çıkmayı planlayan Samsung,  yeni amiral gemisi modelleri bir hayli fazla enerji sarf ediyor.

Bildiğiniz üzere Samsung, mobil cihazlar için süper hızlı RAM ve depolama çözümleri üzerinde sıkı bir çalışma üretiyor. Kullanıcıların daha akıcı bir akıllı telefon deneyimi için yeni teknolojiler üzerine çalışan teknoloji devi,  UFS 3.0 standardında depolama ünitesini yeni nesil akıllı telefonlarında yer verecek

Önümüzdeki yıl MWC 2019′da açıklanacak olan Samsung Galaxy S10 modelleri teknik bakımdan en son teknolojiler ile donatılmış bir şekilde karşımıza çıkacak.

Üç farklı modele sahip olacak olan Galaxy S10, S10 Lite ve S10 Plus modelleriyle birlikte lanse edilecek. Bu modellerin paylaşılan raporlarda kamera ve teknik özellikleri bakımından birbirinden farklı olacağını sürekli belirtiliyor.

Yakın zaman içerisinde tanıtılması beklenen Galaxy A8s modelinde olduğu gibi, ekrana gömülü kamera ile geleceği ön görülen amiral gemisinde, ayrıca ekrana entegre edilmiş parmak izi okuyucusu teknolojisine de sahip olacak.

Bunların haricinde ise son paylaşılan raporlarda Snapdragon 8150 işlemcisinden gücünü alacak olan S10'un, 4,6 ve 8 GB olmak üzere üç farklı RAM kapasitesi ile kullanıcıların karşısına çıkacağı tahmin ediliyor.

Her üç modelde de OLED panel kullanmayı tercih eden Samsung'un sadece S10 ve S10 Plus modellerinde kavisli ekrana yer vermesi de bekleniyor. Pek siz, Samsung'un amiral gemisi işlemcisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.11.06 08:50 - Son Güncellenme: 2018.11.06 08:51 - HABER MERKEZİ
A