Galatasaray savunamıyor

Galatasaray savunamıyor

Spor Toto Süper Lig'de 2017/18 Sezonu'nu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da, 2018/19 sezonu öncesinde takviyeye en çok ihtiyaç duyulan mevkilerden bir tanesi stoper bölgesiydi.

2018.09.03 13:31 - Son Güncellenme: 2018.09.03 13:57 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Galatasaray savunamıyor

Santrafor ile birlikte transferin odak noktası olmasında beklenen stoper bölgesine, tüm yaz transfer dönemi boyunca en ufak bir takviye yapılmadı.

Emre Akbaba, Yuto Nagatomo, Badou Ndiaye, Muğdat Çelik, Henry Onyekuru ve Ömer Bayram transferleri ile kadrosunu güçlendiren sarı kırmızılı ekipte, en acil ihtiyaç olarak gözüken stoper ve santrafor bölgelerine takviye yapılmamakla kalınmadı üstüne Denayer ve Gomis gibi ilk on birin direkt iki oyuncusu kaybedildi.

Bütün yaz transferi boyunca Jason Denayer takviyesi üzerine yoğunlaşan Galatasaray'da Belçikalı oyuncunun Lyon'a transfer olması ile birlikte herhangi bir B planının ortada gözükmemesi taraftarın en çok sitem ettiği konulardan bir tanesi haline geldi.

Stoper rotasyonundaki Maicon, Serdar Aziz, Ahmet Çalık ve Ozan Kabak isimlerinin Şampiyonlar Ligi'ne varmadan Süper Lig için bile yeterl olup olmadığı hala sarı kırmızılı taraftarlar arasında bir soru işareti.

Galatasaray gibi oyununu rakiplere dikte eden ve rakip yarı sahada oynamayı seven bir takımda; Maicon, Serdar Aziz ve Ahmet Çalık gibi oldukça yavaş kalan as takım stoperlerinin bulunması, sarı kırmızılı ekipteki stoper rotasyonunda sadece nicelik değil nitelik eksikliği olduğunu da ortaya koymakta.

As takım stoper rotasyonundaki isimlerin aynı oyun tarzı ve oyuncu karakterine sahip olması, yapılan yanlış kadro mühendisliğini de bir kez daha ortaya koymakta.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.03 13:31 - Son Güncellenme: 2018.09.03 13:57 - HABER MERKEZİ
A