Galatasaray liderliğe yükseldi

Galatasaray liderliğe yükseldi

Süper Lig'in 21. haftasının kapanış maçında Galatasaray, evinde Antalyaspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar mücadeleyi ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazandı. Ev sahibi takımın gollerini 14 ve 21'de Gomis ve 38. dakikada Sofiane Feghouli kaydetti. Belhada duraklama dakikalarında üst üste iki sarı kart gördü ve oyundan ihraç edildi. Fenerbahçe'nin Başakşehir'i yenmesiyle Galatasaray 44 puanla haftayı lider olarak kapattı. Kritik bölgede olan Antalyaspor 21 puanda kaldı. Fatih Terim'in ekibi ligde bir sonraki hafta Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacak.

2018.02.12 21:59 - Son Güncellenme: 2018.02.12 21:59 - Spor
A
Galatasaray liderliğe yükseldi

MAÇ NOTLARI

TERİM'DEN LINNES SÜRPRİZİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Antalyaspor maçı için, geçtiğimiz hafta deplasmandaki Sivasspor maçı ilk 11'ine göre 5 farklı isime görev verdi. Terim, cezalı Muslera'nın yerine de Carrasso'yu 11'e aldı.

Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında evindeki Antalyaspor maçına geçtiğimiz haftaya göre zorunlu değişikler yaptı. Cezalı Fernando Muslera yerine kalede Carrasso, Sivasspor maçında sakatlanan Denayer'in yerine de Serdar Aziz ilk 11'de. Teknik Direktör Fatih Terim, hafta içi kupada performansını beğendiği Belhanda ve Linnes'e de 11'de görev verdi. Geçtiğimiz hafta deplasmandaki Sivasspor maçında 11'de başlayan Yasin, Antalya karşılaşmasında yedek kulübesinde. 

karşılaştığı iki lig maçında iki gol attı. Antalyaspor'un ligde attığı son sekiz golün beşinde Deniz Kadah'ın direkt katkısı var. Deniz Kadah, Antalyaspor formasıyla Galatasaray'a iki maçta iki gol attı. Bafetimbi Gomis, bu sezon ligde rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan ve en fazla isabetli şut çeken isim. Bu sezon ligde en fazla top kapan oyuncu Antalyaspor'dan Charles. Bu sezon Süper Lig'de en az 15 maça çıkan savunmacılar arasında en yüksek pas yüzdesine sahip iki oyuncu Jason Denayer ve Serdar Aziz.

MARIANO KART SINIRINDA

Öte yandan Galatasaray'ın Antalyaspor maçına yedek kulübesinde başlayacak olan Mariano, bu mücadelede sarı kart görmesi halinde Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek. Antalyaspor'da ise Chico, Charles ve Danilo, Galatasaray maçında sarı kart görmeleri halinde takımlarını Kayserispor maçında yalnız bırakacaklar.

MAÇ ÖNCESİ "ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ" SESLERİ

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan Galatasaray - Antalyaspor mücadelesi öncesi Galatasaraylı tribünler "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratlarında bulunurken, deplasman tribününde bulunan Antalyasporlu taraftarlar da bu tezahüratlara destek verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda hayatını kaybeden şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

U21'DE KAZANAN ANTALYASPOR

U21 Ligi'nde oynanan Galatasaray - Antalyaspor maçının kazananı Antalyaspor oldu. Akdeniz ekibi, dev rakibini Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan mücadele sonucunda 2-1 yendi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.02.12 21:59 - Son Güncellenme: 2018.02.12 21:59 - Ali Yaşar
A