Galatasaray'dan Koray açıklaması

Galatasaray'dan Koray açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Schalke 04 yolculuğu öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

2018.11.05 11:18 - Son Güncellenme: 2018.11.05 12:59 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Galatasaray'dan Koray açıklaması

İşte Mustafa Cengiz'in konuşmalarından satır başları

"Gencecik bir fidanı yitirmişiz içimiz yanıyor bir grup kalkmış seni sevmeyen ölsün tezahuratını buna bağlıyor. Biz akıllı, mantıklı Fenerbahçeli kardeşlerimizin böyle düşünmediğini biliyoruz. Koray üzerinden size prim vermeyiz. Koray bizim kardeşimiz. 'Fenerbahçe tribünler neden boşalıyor' diye Sayın Ali Koç'a sordum. O da 'Bir arkadaş vefat etmiş, tribünler hastaneye gidiyor moralleri bozulmuş.' dedi. Benim de moralim bozuldu, maçın tadı kaçtı.



Hakem genel anlamda G.Saray aleyhinde kötü bir maç yönetti. Rakibimiz de golden önceki kornerde hata vardı diyor. Maçın geneline bakınca haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Aynı hakem 1 dakika süren itişmeye müdahale etmedi. Etse, maç sonu olay yaşanmayacaktı.Şunu özellikle belirtmek istiyorum: Yangını çıkaranı, ki çıkaranın kim olduğu belli bir İspanyol kardeşimiz, ve yangına dinamit atan Brezilyalı kardeşimizi, bu yangına tepki gösterenle yangını önlemeye çalışanları disiplin kurullarının bir tutmamasını diliyorum. Karşımızda çok değerli bir rakibimiz vardı. 2-0 öne geçtikten sonra dilerdim ki 7-0'a kadar gitsin ve 6-0 psikozunu bozalım. Fakat 2-0'dan 2-2'ye geldi, direnç gösterildi.

Taraftarımıza diyorum; evet yapılan haksızlıkları unutmasınlar fakat kin ve nefretle takılı kalmasınlar. Nefretlerini ve kinlerini saklı tutsunlar, yok etmesinler ama takılı kalmasınlar. Galatasaray'ın ve kulüplerimizin kurtuluşu şampiyonlukla ve Avrupa'da elde edecekleri prestij ile maddi gelire bağlıdır. Biz marka değerimiz için bunu önemli görüyoruz. Önümüzde Schalke maçı var, konsantrasyonu bozmayalım.



Acaba VAR hakemleri düzgün davranıp orta hakemi uyardı ve hakem mi gitmedi? Yoksa VAR orta hakemi uyarmadı mı? Bu çok acı bir durum. Yabancı oyuncular Türklerin patlama karakterini bilmiyor. Toplumsal gerginliği bilmiyor. Bizim ülkemiz sıkıntılar içinde. Ülkemiz bu coğrafyada büyük dertler içinde. Bu dertler içinde bizim tek deşarj olacağımız yer futbol ve futbolun tahrike gelmemesi gerekir.

Bizden de kontrolsüz tepkiler verilmiş olabilir. Ama soyunma odalarında olsun, koridorlarda olsun haksız ve hukuksuz hiçbir şey olmamıştır.Bakın orada 50 bin kişi vardı. Sakın kimse bizim sakinliğimize, efendiliğimize ve tevazumuza güvenip bizi ve seyircimizi test etmesin!

Bu ülkede bir kurulu düzen varsa bunlara uymamız gerek. Biz, disiplin kurullarının adil, doğru kararlar vereceğine, tahriki ve yangını çıkaranları ön plana çıkaracaklarına inanıyoruz. Tahrik unsuru, hukukta en önemli unsurlardan birisidir.Schalke maçı öncesi konsantrasyon bozulsun istemiyorum ama algı yönetimi yapmayın. Rakibinize verilecek cezalarla, veya rakibinizin zor duruma düşmesinden ötürü mutlu oluyorsanız sizde bir eksiklik vardır.

"Hasan Şaş güzel bir açıklama yaptı. Hatalı olduğunu kabul etti. Olabiliyor. Güneyli bir karakter... Oluyor böyle şeyler, Türk karakteri. İşte ben bunu diyorum. O yabancıların dikkat etmeleri gerekiyor. Vurkaçla olmaz, sen gerilla değilsin! Bu yakışmadı.Sakın belli oyunculara suç atıyorum diye sanılmasın. Ama hakem başta olaya müdahale etse bu yaşananların hiçbiri olmayacaktı.

Acıdır ki, VAR sistemi kurulduğundan beri bizim lehimize yapılmış hiçbir hata yok! Nedense yapılan tüm hatalar Galatasaray aleyhine. Diğer takımlara da oluyor tabii hatalar..."

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.11.05 11:18 - Son Güncellenme: 2018.11.05 12:59 - HABER MERKEZİ
A