Fransız ordusundan o ülkede DEAŞ'a operasyon

Fransız ordusundan o ülkede DEAŞ'a operasyon

Fransız ordusu, Batı Afrika ülkesi Mali'nin Menaka kentinde düzenlendiği operasyonda DEAŞ üyesi 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, iki sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

2018.08.28 01:24 - Son Güncellenme: 2018.08.28 01:24 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Fransız ordusundan o ülkede DEAŞ'a operasyon

Fransız ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Barkhane" operasyonunda  görevli Fransız askerlerin, dün gece Menaka kentinde teröristlerin olduğu bölgeye  saldırı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın sözde liderlerinden  Muhammed Ag Almouner ile bir elebaşının öldürüldüğü, bir kadın ve bir çocuk olmak  üzere iki sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ayrıca, bir terörist ile 2 sivilin yaralandığı bilgisine yer verilen  açıklamada, ordunun askeri operasyonlarda sivil ölümlerine karşı dikkatli olduğu  ve sivillerin varlığının tespiti halinde operasyonların iptal edildiği  belirtildi.

Açıklamada, saldırıda iki sivilin nasıl öldüğünün tespiti için  soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Fransa'nın, Sahel bölgesinde 4 binden fazla askeri bulunuyor. 2013  başında Mali'deki "Serval" isimli harekatın ardından 2014'te "Barkhane"  operasyonu başlatılmış, 2013'ten bu yana 22 Fransız askeri hayatını  kaybetmişti.

Mali, Moritanya, Çad, Burkina Faso ve Nijer tarafından Afrika'nın  Sahel bölgesinde terörle mücadele kapsamında "G5 Sahel Gücü" adı verilen 5 bin  kişilik ordunun kurulmasına Fransa öncülük etmişti. Bölgedeki terör gruplarının  yanı sıra uyuşturucu, silah ve göçmen ticaretine karşı da mücadele eden G5 Sahel  Gücü'ne uluslararası camiadan da destek veriliyor.

Bölgede petrol, gaz, uranyum, elmas, fosfat, boksit, plütonyum,  manganez ve kobalt gibi zengin doğal kaynakların yer alması, çatışmaların önemli  nedenlerinden biri görülüyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.28 01:24 - Son Güncellenme: 2018.08.28 01:24 - HABER MERKEZİ
A