Fransa, akaryakıt zammından vazgeçti

Fransa, akaryakıt zammından vazgeçti

Fransa'da "sarı yeleklilerin" protesto ettiği akaryakıt zamlarının 2019 yılı için iptal edildiği açıklandı. İptal kararı sonrası da "sarı yeleklilerin" eylemleri devam ediyor.

2018.12.06 07:12 - Son Güncellenme: 2018.12.06 07:17 - Dünya
A
Fransa, akaryakıt zammından vazgeçti

Fransa'da hükümet, 17 Kasım'dan bu yana ülkeyi kasıp kavuran 'Sarı Yelekliler' hareketini yatıştırmak üzere altı ay süreyle askıya aldığı akaryakıt zammını tamamen iptal etti.

Associated Press haber ajansına konuşan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'dan bir yetkili, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un vergiden kurtulma yönünde karar aldığını söyledi. Başbakan Edouard Philippe ise milletvekillerine "verginin 2019 bütçesinden çıkarıldığını ve hükümetin diyaloğa hazır olduğunu" söyledi. Grup adına konuşanlardan biri olan Jacline Mouraud, Macron'un hamlesini "geç kalınmış bir adım" olarak nitelendirdi.

Mouraud, birbirine benzemez kesimlerden oluşan grupların ne yapacaklarına karar vereceğini söylerken, birçoklarının gösterilere devam edeceğini savundu. Mouraud'a göre; zammı tamamen geri almak "doğru yönde atılmış fakat Sarı Yelekliler hareketini temel olarak değiştirmeyecek bir adım." Fransa lideri Macron iktidarına yönelik en ciddi tepki olarak görülen eylemlerde dört kişi hayatını kaybetmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.12.06 07:12 - Son Güncellenme: 2018.12.06 07:17 - Ali Yaşar
A