Formula 1'de değişim yolda

Formula 1'de değişim yolda

Formula 1'in gelecek yıl sürücünün daha iyi bir görüşe sahip olması amacıyla aynanın konumunun değişeceği ve arka kanatların yükseleceği belirtildi.

2018.08.28 15:00 - Son Güncellenme: 2018.08.28 15:02 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Formula 1'de değişim yolda

FIA, sezon başından bu yana yeni nesil Formula 1 araçlarında yaşanan arka görüşle ilgili sorunları çözmek için olası çözümlere bakıyor.

Carlos Sainz ve Sebastian Vettel, Avusturya GP sıralama turlarında arka arkaya geldiler ve Alman pilotun ceza almasıyla sonuçlanın olayın ardından çalışmalara hız verdiler.

Singapur GP için yapılması planlanan ilk fikir iptal edildi ancak teknik kurallar toplantılarında bu konu görüşüldü.

Gelecek yıl için bazı kural değişiklikleri önerilirken, bu değişikliklerin Formula 1'in bir sonraki Strateji Grubu toplantısında oy birliği ile kabul edilmesi ve ardından FIA'nın Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor.

Ancak bunun formaliteden ibaret olduğu düşünülüyor.

Yeni kurala göre kanadın üst kısmıyla yan plakası arasında daha büyük bir görüş oluşturabilmek amacıyla arka kanat bu yılki kanatlara kıyasla 50 mm yükseltilecek.

Ayrıca yeni kurallarla birlikte aynanın pozisyonu hakkında daha sıkı kurallar olacak ve sürücünün daha iyi bir görüşe sahip olabilmesi için çalışılacak. Böylelikle takımla ayna konusunda daha az özgür olacak.

Aynı zamanda takımların güvenlikle ilgili konularda performans kazanmasının önüne geçebilmek amacıyla ayna montajıyla ilgili kurallar daha sıkı şekilde denetlenecek.

Ayna kurallarına yönelik değişiklik ihtiyacı Belçika GP'de Stoffel Vandoorne ve Valtteri Bottas arasında yaşanan temasla iyice arttı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.28 15:00 - Son Güncellenme: 2018.08.28 15:02 - HABER MERKEZİ
A