Fırtına balık fiyatlarını arttırdı

Fırtına balık fiyatlarını arttırdı

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karataş, dün geceden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle balıkçıların denize açılamadığını belirterek, bu nedenle balık fiyatlarının arttığını söyledi.

2017.12.05 15:19 - Son Güncellenme: 2017.12.05 15:19 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Fırtına balık fiyatlarını arttırdı

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karataş, yaptığı açıklamada, tezgahlardaki balık fiyatlarında ortalama 5-10 lira artış olduğunu ifade etti. 

Bunun da olumsuz hava koşullarından kaynaklandığını ifade eden Karakaş, şöyle konuştu:

"Dün gece başlayan fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Bununla birlikte hemen balık fiyatları artışa geçti. Hava sıcaklıkları artana kadar bu şekilde devam edecektir. Barbun ve mezgite anında 5 lira gibi bir zam geldi. 2 Aralık'tan itibaren dondurulmuş hamsi, tezgahlarda yerini almaya başladı. İstavrit de uzun süre dayanıklı olduğu için 3-4 gün tezgahlarda yerini alacaktır."

Karakaş, sıcaklıkların artmasıyla fiyatlarda düşüş beklediklerini aktararak, "Soğuk hava ve fırtına etkisini kaybettikten sonra balıkçılarımız tekrar denize açılacaktır. Ancak hamsinin bu saatten sonra olmayacağını düşünüyorum. Bu aylar, balığın tüketilmesi gereken dönemlerdir. Soğuk hava ile birlikte balıklar yağlanı, bu nedenle şu anda en iyi ve lezzetli olduğu dönemdir." dedi.

Tezgahlarda hamsi 15 lira, mezgit 25, istavrit 13, barbun 25 liradan satılıyor. Levrek ve çupranın tanesi ise 12 liradan satışa sunuluyor.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2017.12.05 15:19 - Son Güncellenme: 2017.12.05 15:19 - HABER MERKEZİ
A