FETÖ yalanıyla 4,5 milyonluk vurgun yapan çete çökertildi

FETÖ yalanıyla 4,5 milyonluk vurgun yapan çete çökertildi

İstanbul'da telefon ile aradıkları vatandaşlara kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıttıktan sonra onları çeşitli yollarla kandırarak toplamda 4 milyon 500 bin lira dolandıran organize dolandırıcılık çetesi çökertildi. Gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edilirken, şüphelilerin "parmak izi incelemesi yapacağız" diyerek ziynet eşyalarını çaldıkları öğrenildi.

2018.02.08 13:26 - Son Güncellenme: 2018.02.08 13:26 - Güncel
A
FETÖ yalanıyla 4,5 milyonluk vurgun yapan çete çökertildi

İstanbul'da geçtiğimiz 1 Ekim 2017 tarihinden bu yana yaklaşık 42 telefon dolandırıcılığı olayının yaşanması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Şüphelilerin kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıtan ve vatandaşlara FETÖ/PDY ve PKK terör örgütü ile bağlantılarını olduğunu ve hapse gireceklerini ifade ettikleri ve para istedikleri öğrenildi. Çalışma kapsamında dedektifler, mağdurların ifadelerinden yola çıkarak, güvenlik kamera görüntülerini inceledikten sonra fiziki ve teknik takip gerçekleştirdi.

PROGRAMLA 155 GİBİ ARAMIŞLAR

Takip sonucunda polis ekipleri, internetten indirdikleri program ile polis imdat hattı 155 den aranıyormuş gibi vatandaşlara telefon ettikleri tespit edildi. Bu sayede vatandaşların güvenini kazanarak onlar istedikleri şekilde yönlendiren dolandırıcılar, onlara bankadan kredi ve para çektirdikleri belirlendi.

"PARMAK İZİ İNCELEMESİ YAPACAĞIZ " DEMİŞLER

Öte yandan dolandırıcıların, vatandaşlara bankadan para çektirmenin yanı sıra evlerindeki ziynet eşyalarını parmak izi incelemesi yapacağız diyerek alarak çaldıklarını da tespit etti. Poşete koyulan paraların ise park ve bahçe gibi güvenlik kameralarının olmadığı yerlerde gerçekleştirildiği öğrenildi.

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Çalışmaların tamamlanmasının ardından polis ekipleri geçtiğimiz 27 Ocak tarihinde İstanbul, Şanlıurfa ve Antalya'da 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınırken, İstanbul'da ayrı bir operasyonda 1 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinden çok miktarda uyuşturucu madde, 2 sahte kimlik, 60 bin lira değerindeki ziynet eşyası, 21 adet cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve güvenlik kamera cihazı ele geçirildi.

4 MİLYON 500 BİN LİRA DOLANDIRMIŞLAR

Dolandırıcılar yaklaşık 3 ayda bu yöntemle yaklaşık 4 milyon 500 bin lira dolandırdıkları, polis ekiplerinin ise ihbar sonucu 2 milyon 700 bin lira engellediği öğrenildi. Konu kapsamında 33 şüphelinin gözaltına alındığı, bunlardan 16'sının önceden tutuklandı, 17 şüphelinin ise şubedeki işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesine sevk edildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.02.08 13:26 - Son Güncellenme: 2018.02.08 13:26 - Gülcan Tekin
A