FETÖ'nün TSK ve emniyet mahrem yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün TSK ve emniyet mahrem yapılanmasına operasyon

Aksaray'da FETÖ/PDY'nin TSK ve emniyet mahrem yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

2018.12.05 10:13 - Son Güncellenme: 2018.12.05 10:13 - Güncel
A
FETÖ'nün TSK ve emniyet mahrem yapılanmasına operasyon

Operasyon, sabahın saatlerinde Aksaray merkezde gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyetteki mahrem yapılanması soruşturması kapsamında 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra kapanan askeri okullar ve polis akademisinden ihraç edilen 10 askeri ve polis okulu öğrencisinin FETÖ/PDY içerisinde faaliyet yürüttükleri yönünde haklarında ifade ve teşhisler elde edildi. Bunun üzerine Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri sabahın ilk ışıklarında operasyon için düğmeye bastı. 10 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştiren TEM ekipleri, 9 şüpheliyi yakalayarak gözaltına alırken 1 şahıs da firari olarak aranıyor. 

Gözaltına alınan zanlılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. 
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.12.05 10:13 - Son Güncellenme: 2018.12.05 10:13 - Büşra Dikilitaş
A