FETÖ'nün Doğan Medya Center'i işgal davası

FETÖ'nün Doğan Medya Center'i işgal davası

FETULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda bir kişinin şehit edilmesine ilişkin 19 sanıklı davada, şikayetçi olarak dinlenen gazeteci Nedim Şener, o gece halkın Doğan grubunu kurtarmaya geldiğini söyleyerek kapıyı halka açtığını anlattı.

2017.08.08 19:52 - Son Güncellenme: 2017.08.08 19:53 - Güncel
A
FETÖ'nün Doğan Medya Center'i işgal davası

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin öğleden sonraki oturumunda şikayetçi Nedim Şener ifade verdi.

Olay gecesi FETÖ ile ilgili çatı iddianamesini okuduğunu ve CNN Türk baskınını duyunca kendisini sokağa attığını belirten Şener, hemen CNN Türk binasına gittiğini, halk kalabalığının beklediğini ve darbecilerin içeriyi işgal ettiğini gördüğünü söyledi. 

Binaya girdikten sonra üçüncü katta askerlerle karşılaştığını söyleyen Nedim Şener, "Onlara, 'Yaptıklarınızdan utanacaksınız, çocuklarınıza ne anlatacaksınız, evimize girdiniz' dedim. 'burada duramazsınız, ekmek kazandığımız yer burası' dedim. Tepkim sertleşince yüzbaşı da bana bağırdı. O bağırınca erler de silahlarını çektiler. Zorla aşağı indirildiğini ifade eden Şener, "Halkın nasıl inançlı olduğunu gördüm. Doğan grubuna tepkili olduğunu söyleyen insanların, Doğan grubunu kurtarmaya geldiklerini gördüm ben. Gittim tek kişilik kapının olduğu bölümü açtım ve vatandaş içeri girdi. O kalabalığın etkisi askerlerin teslim olmasına yönelikti. Polis de sonradan askerleri teslim aldı. " dedi.

Şener, sanıkların binayı korumak için geldikleri şeklindeki ifadelerinin de yalan olduğunu vurgulayarak "Sayın Cumhurbaşkanı, Hande Fırat ile yayın yaptı. Askerler de kanalı durdurmak için talimat vermişler. Koruma falan değil. Aslında bu kişiler, terörist olarak o insanları kanaldan çıkardılar" dedi. Duruşmada daha sonra tanık ifadelerine geçildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.08.08 19:52 - Son Güncellenme: 2017.08.08 19:53 - Ali Yaşar
A