FETÖ elebaşını aklayan eski savcıya 10 yıl 6 ay hapis

FETÖ elebaşını aklayan eski savcıya 10 yıl 6 ay hapis

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık kumpaslarından sonra örgüt elebaşı Fetullah Gülen hakkında 2014 yılında açılan soruşturma verilen takipsizlik kararını yetkisiz olduğu halde onaylayan, Zirve Yayınevi cinayeti soruşturmasına bakan eski savcı İsmail Aksoy'un, ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

2019.03.17 11:09 - Son Güncellenme: 2019.03.17 11:09 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
FETÖ elebaşını aklayan eski savcıya 10 yıl 6 ay hapis

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme heyeti,  sanık İsmail Aksoy hakkında anayasayı ihlal suçundan kamu davası açıldığı ancak  sanığın atılı suçu işlemediğinin sabit olduğundan bu suçlardan beraatine karar  verdi.

Heyet, sanığın sübut bulan ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak''  suçunu işleyiş biçimi, terör örgütündeki konumu, örgüte olan bağlılığı, olayın  özelliği, suç konusunun önem ve değeriyle suçla oluşan zararın ağırlığını dikkate alarak, sanık Aksoy hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan önce 7  yıl hapis cezası kararı verdi.

Heyet, sanığın eyleminin terör suçu olması sebebiyle verilen cezanın  10 yıl 6 aya çıkarılmasına karar verdi.

Sanık Aksoy'un fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki savunmaları  ile pişmanlık gösterir bir tavır sergilemediği dikkate alarak cezasından bir  indirim yapmayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmetti.

FETÖ ELEBAŞINI AKLAYAN SANIK "ZİRVE YAYINEVİ" CİNAYETİNİN SAVCISI ÇIKTI

Davanın iddianamesinde, 17-25 Aralık olaylarından sonra 22 Ocak 2014  tarihinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında yapılan şikayet sonrasında Malatya  Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, meslekten ihraç  edilen ve FETÖ'den yargılanan Ş.G tarafından takipsizlik kararı verildiği  belirtilerek, bu kararın yetkisi olmadığı halde yine meslekten ihraç edilen sanık  İsmail Aksoy tarafından UYAP'tan "görüldü" işlemi yapılarak onaylandığı  vurgulanarak, ''Bu şekilde eski savcılar Ş.G ve İsmail Aksoy'un görevlerini  kötüye kullanarak Fetullah Gülen'i, hakkındaki iddialara ilişkin olarak yargı  marifetiyle akladıkları anlaşılmıştır.'' denildi.

Sanık İsmail Aksoy'un bu kararla FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lehine  usulsüz işlemler yaptığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, örgütün  şifreli mesajlaşma programı Bylock kullanıcısı olduğu, örgüt adına himmet  verdiği, örgütün toplantılarına katıldığı ve FETÖ soruşturmalarında ifade veren  veren şahsıların İsmail Aksoy'un örgüte iltisaklı olduğuna dair beyanları yer  alıyor.

İddianamede, sanık Aksoy'un Malatya'da özel yetkili cumhuriyet savcısı  olarak, Ergenekon soruşturmasına dahil edilen ''Zirve Yayınevi'' davasının  soruşturmasını yürüterek ek iddianame düzenlediği belirtilerek, ''Fetullah  Gülen'in talimatları doğrultusunda ve tam bir itaatle 'yargının kararı' veya  'takdiri' kılıfı altında söz konusu soruşturmanın tüm aşamalarında örgütsel amaç  doğrultusunda hareket ettiği, süreçte birçok hukuksuzluğa imza attığı, birçok kişinin mağduriyetine sebebiyet verdiği'' kaydedildi.

HSYK SEÇİMLERİNDE ÖRGÜT İÇİN ÇALIŞMIŞ

Sanık Aksoy'un FETÖ'ün adeta silah olarak kullandığı yargı  yapılanmasının en mahrem sınıfı olan özel yetkili (kapatılan) cumhuriyet savcısı  olarak yerleştirildiği anlatılan iddianamede, sanığın görev yaptığı  soruşturmalarla ilgili ''sivil abi'' olduğu tespit edilen İlyas Kod aldı örgüt  mensubu marifetiyle FETÖ'ye bilgi aktardığı da vurgulandı.

2014'teki HSYK seçimlerinde örgüt adayları için çalıştığı da  kaydedilen Aksoy'un savcılık ve hakimlikteki ifadelerinde ise hakkındaki tüm  suçlamaları inkar ettiği belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.03.17 11:09 - Son Güncellenme: 2019.03.17 11:09 - HABER MERKEZİ
A