Fatura ödeme noktasının hesaplarını boşalttılar

Fatura ödeme noktasının hesaplarını boşalttılar

Türkiye genelinde 100 civarında fatura ödeme noktası bulunan bir kişi, sisteminin çökmesinin ardından yaptığı incelemede hesabından 150 bin lira para çekildiğini fark etti. Bunun üzerine incelemeler yapan şahıs, İzmir'de kendisi gibi fatura ödeme işlemi yapan bir iş yerinin müşterilerinin faturalarını kendi hesabından ödediğini tespit ederek, şikayetçi oldu.

2014.07.29 10:10 - Son Güncellenme: 2014.07.29 10:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Fatura ödeme noktasının hesaplarını boşalttılar

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde 8 yıldır fatura tahsilatı işi yapan Fatih Elalmış (37) sisteminin saldırı sebebiyle kapanmasından dolayı hesaplarını incelediğinde belli bir miktar para çekildiğini farketti. Türkiye genelinde 100 civarında fatura ödeme noktası bulunan Elalmış, bunun üzerine para çekilen hesapları inceledi. İncelemeler neticesinde İzmir'de kendisi gibi fatura tahsilat noktası olan firmanın abonelerinin borçlarını hesabından ödediğini tespit etti. Bunun üzerine ödenen numaralarından yola çıkan Elalmış, kişilere ulaştı. Vatandaşların elindeki makbuzlar ve ödeme yapılan yerle ilgili bilgileri alan Elalmış polise giderek müracaatta bulundu.

1.5 YILDA 150 BİN LİRA PARA ÇEKİLMİŞ
Öte yandan İzmir'deki şahsın Elalmış'ın sisteminin bilgilerini 1.5 yıl önce ele geçirdiği ortaya çıktı. Şahsın, genelde geceleri kendi bayisindeki faturaları Elalmış'ın sisteminden parça parça ödediği belirlendi. Şahsın bu yöntemle Elalmış'ı 1.5 yılda 150 bin lira zarara uğrattığı öğrenildi.
8 yıldır fatura tahsilatı işiyle uğraştığını belirten Elalmış, "Yaklaşık 1.5 yıldır banka hesaplarımıza girilerek İzmir'de elektrik ve su abonelerinin faturalarının ödendiğini öğrendik. Bunu geçen ay sistemimize yapılan bir saldırı sonucu banka hesaplarımızı kontrol ettiğimizde fark ettik. Ekranlarımızda elektrik ve su faturalarının ödendiğini gördük. Şu ana kadar tespit ettiğimiz kadarıyla 150 bin lira kadar zararımız var. Özellikle 'fark etmeyelim' diye parça parça tahsil etmişler. Türkiye genelinde hesaplarımıza günlük 150 bin lira civarında ödeme geldiği için biz bu durumu fark edemedik. Bu ödenen faturaların numaralarını alarak suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.
Polisin olayla alakalı tahkikatı sürüyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.07.29 10:10 - Son Güncellenme: 2014.07.29 10:15 - HABER MERKEZİ
A