'Fatma kaptan' muhtar adayı oldu

'Fatma kaptan' muhtar adayı oldu

Samsun'da balıkçılık yapan, denize açılmadığı zamanlarda kamyonetiyle mahalle aralarında dolaşarak hurda toplayan üç çocuk annesi Fatma Öztürk, mahalle muhtarlığına adaylığını koydu.

2019.02.12 18:10 - Son Güncellenme: 2019.02.12 18:10 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
'Fatma kaptan' muhtar adayı oldu

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yıllardır aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla balıkçılık yapan üç çocuk annesi Fatma Öztürk, muhtar adayı oldu.

Dereköy Limanı'ndan teknesiyle denize açılan Öztürk, serdiği ağdan balıkları alıyor, teknesini onarıp bakımını yapıyor.

Balığa çıkmadığı zamanlarda kamyonetiyle dolaşarak hurda toplayan üç çocuk annesi Öztürk, Dereköy Mahallesi'nin sorunlarını çözmek amacıyla muhtarlığa adaylığını koydu.

Fatma Öztürk, yaptığı açıklamada, başlangıçta balıkçılık yapan eşine destek olmak amacıyla onunla birlikte denize açıldıklarını söyledi.

"Kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum"

Yaklaşık 10 yıldır da bu işi tek başına sürdürdüğünü anlatan Öztürk, eşinin de trol teknesinde çalıştığını belirtti. Öztürk, şöyle konuştu:

"Balıkçılık yaparak geçimimizi sağlayan eşim, 15 yıl önce ekonomik nedenlerle yanında elaman çalıştıramayınca ona destek olmak için denize açılmaya başladım. Zamanla eşim bu işi tek başıma yapabileceğimi görünce kendisi başka teknelerde çalışmaya başladı. Denizin fırtınalı olduğu ya da av yasağı dönemlerinde aracımla mahalle mahalle dolaşarak hurda topluyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum."

"Bütün zor işlerin üstesinden tek başıma gelebiliyorum"

Dereköy Limanı'nda balıkçılık yapan tek kadın olduğunu ifade eden Öztürk, diğer balıkçıların kendisine "Fatma kaptan" diye hitap ettiğini ve her konuda destek verdiğini dile getirdi.

Öztürk, Dereköy Mahallesi Muhtarlığına da aday olduğunu belirterek, "Mahallemizdeki tek kadın muhtar adayıyım. Bugüne kadar en zor işlerde çalıştım. Erkeklerin yaptığı bütün zor işlerin üstesinden tek başıma gelebiliyorum." diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2019.02.12 18:10 - Son Güncellenme: 2019.02.12 18:10 - HABER MERKEZİ
A