Fatma E'nin suçu ne ?

Fatma E'nin suçu ne ?

Denizli'de 9 yaşında annesinin erkek arkadaşı tarafından tecavüze uğrayan, 11 ve 13 yaşlarında başlık parasına annesi tarafından iki kez evlendirilen genç kadın, 3 çocuk sahibi olduktan sonra eşinin işkencelerine dayanamayıp kaçınca fuhuş batağına düştü.

2014.10.01 10:14 - Son Güncellenme: 2014.10.01 15:38 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Fatma E'nin suçu ne ?

Ev hanımı olan Hanife E. (46) ile mermer fabrikasında çalışan Ramazan E. (41) 1990 yılında Denizli'de evlendi. Bu evlilikten 2 yıl sonra Fatma, 4 yıl sonra ise Muhammet ismini verdikleri erkek çocukları oldu. Ancak bir süre sonra Hanife E. eşinin eve az para getirdiğini ileri sürüp eşinden ayrıldı. Hanife E. çocuklarını da yanına alıp kocasından uzaklaştı. Resmi olarak ayrılmayan karı-koca ayrı yaşamaya başladı. Hanife E. çocukları da kocasına hiç göstermedi.

FATMA, 9 YAŞINDA TECAVÜZE UĞRADI

Bu arada, Hanife E., Y.K. isimli adlı kişiyle erkek arkadaş oldu. Y.K., Hanife E.'nin evine gidip gelmeye başladı. Bu arada iddiaya göre Y.K., daha 6 yaşında olan Fatma E.'ye tacizde bulunmaya başladı. Fatma E. 9 yaşına geldiğinde ise Y.K. evde kimsenin olmadığı bir zaman gelerek Fatma E.'nin odasına girip birlikte olmak istedi. Ancak Fatma E. karşı koyunca Y.K. kız çocuğuna tecavüz etti. Fatma E. durumu annesine anlattı ancak anne buna inanmayıp kızını dövdü.

OKULDAN ALINIP KUMA OLARAK SATILDI

Fatma E. okuyup doktor ya da polis olmak istiyordu ancak 11 yaşına geldiğinde annesi Fatma E.'yi, "Senin artık evlenme yaşın geldi seni evlendireceğim, seni isteyen var" diyerek kendinden 30 yaş büyük birine kuma olarak 10 bin lira karşılığında verdi.

Ancak Fatma E. daha 11 yaşında olduğu için korkusundan evlendiği şahısla birlikte olamadı. Bunun üzerine kocası Fatma E.'yi tekrar annesinin evine getirerek parasını istedi. Anne Hanife E., kızını bir tekstil atölyesine götürerek burada çalıştırmaya başladı. Tam 2 yıl çocuğu çalıştıran kadın parayı da hep kendi aldı.

Fatma E. annesi babasından kendilerini kaçırdığı için bir türlü görüşemiyordu ancak annesi kendisini sattıktan sonra buldu. Ayağından engelli olan ve parmakları olmayan baba Ramazan E. kızını kocasından almak, yardım etmek istedi ancak ömrü yetmedi. Baba 2007 yılında 41 yaşında beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybetti. Babası da ölen Fatma E. yapayalnız kaldı. Bir kardeşi bir de kendi kaldı hayatta.

13 YAŞINDA BAŞLIK PARASINA VERİLDİ

Anne Hanife E. kızı Fatma E. 13 yaşına geldiğinde ise İ.B. isimli kendisinden 15 yaş büyük olan bir kişiye 15 bin lira başlık parası karşılığında kızını sattı. Fatma E. 2004 yılında evlendiği İ.B. ile yaşı küçük olduğu için resmi nikah yaptıramadı. Ancak yaşı 18'i geçtiğinde de kocası 3 çocuğu olmasına rağmen eşine resmi nikah yapmadı. Fatma E. eşi tarafından sürekli darp edilmeye başlandı. Hatta İ.B., Fatma E.'nin üzerinde sigara söndürüp bıçakla keserek işkence yaptı. Bunun işkenceye 10 yıl dayanabilen Fatma E, Özlem isimli henüz 1.5 aylık bir bebeği olmasına rağmen evi terk etmek zorunda kaldı. 7 yaşındaki oğlu Sevet ile 5 yaşındaki kız Semanur ağlamasına rağmen evi terk etti. Kocası İ.B, çocukları Fatma E.'ye vermedi.

ADANA'DA FUHUŞ BATAĞINA DÜŞTÜ

Fatma E, kardeşi Muhammet E. de cinayetten dolayı cezaevine düştüğü için gidecek yeri olmadığından Adana'da tanıştığı bir kız arkadaşının yanına geldi. Burada bir süre kız arkadaşının yanında kalan Fatma E. çalışmak istediğini söyledi. Bunun üzerine arkadaşı Fatma E.'yi bara işe girdirdi. Ancak bir süre sonra Fatma E. burada konsomatrislik yapmaya başladı. Daha sonra ise erkeklerle para karşılığı birlikte olmaya başladı. Fatma E. polisin yaptığı bir baskında fuhuş yaparken yakalandı.

"TEK İSTEĞİM ÇOCUKLARIMI GÖRMEK"

Fatma E. yaşadıklarını gözyaşları içinde şöyle anlattı:

"Ben daha 9 yaşındayken tecavüze uğradım. Annem beni 11 yaşında okuldan alıp para karşılığı kuma olarak verdi. Orada 10 gün evli kaldım. Sonra 13 yaşında yine para karşılığında başka bir erkeğe verdi. Orada 10 yıl evli kaldım ama eşim bana hep işkence yaptı. Beni kıskanıp bana inanmayıp başkasına inanarak bana işkence yaptı. Ben şu kollarımın morluklarını unutamam, dizlerimin morluğunu, bıçak yarlarını, sigara izlerini unutamam. Bana işkence yapıyordu, işkenceden beterdi. Annem benim öz annem, bir insanda can olmazsa yüreği sızlamazsa her şeyi yapar. Evlenmemek için karşı koydum evden kaçtım ama beni gelip polis merkezinden geri alıp götürdüler. Kaç kez intihar girişiminde bulundum."

ÇOCUKLARIYLA YAŞAMAK İSTİYOR

1 yıldır çocuklarını göremediğini belirten Fatma E. şöyle devam etti:

"Sadece çocuklarımı 1 saat göreyim Allah ondan sonra benim canımı alsın yeter. Tek isteğim bu. Ya içimden bir şeyler kopuyor, dayanamıyorum artık. Gece gündüz okulların kapısının önünde geziyorum. Artık yeter. O çocukların halini unutamıyorum. Tek umudum onları görmek. Kimsesizlikten zor bir şey yok. Bebeğimi 1.5 aylıkken terk etmek zorunda kaldım. Ben giderken o uyuyordu. Onun o uyuması gözümün önünden gitmiyor. Çocuklarımın ağlaması gözümün önünden gitmiyor. Nereye gitsem aklıma onlar geliyor. Bir şey yiyorum onlar aklıma geliyor. Artık ben yaşamaktan her şeyden umudumu kestim. Anne kokusunu arıyordur o çocuk. Onları görmek için neler vermezdim. Ömrümü alsınlar ama çocuklarımı bir göreyim" diye gözyaşlarına boğuldu. Fatma E. temiz bir sayfa açıp çocuklarıyla birlikte yaşamak istediğini bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yardım istediğini de söyledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.10.01 10:14 - Son Güncellenme: 2014.10.01 15:38 - HABER MERKEZİ
A