Fas'ta Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanma çağrısı yapıldı

Fas'ta Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanma çağrısı yapıldı

Adalet ve İhsan Hareketi Rehberlik Konseyi Üyesi Hamdavi, 'Ya Demokrasi Ya da Hiç' sloganıyla düzenlenen 'Mevcut Dönüşümler Işığında Arap Dünyasının Geleceği' panelinde, Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanma çağrısında bulundu.

2017.08.09 09:03 - Son Güncellenme: 2017.08.09 09:04 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Fas'ta Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanma çağrısı yapıldı

Fas'ta Adalet ve İhsan Hareketi Rehberlik Konseyi Üyesi Muhammed el-Hamdavi, Türkiye'nin zengin alternatiflere sahip deneyimlerinden yararlanma çağrısında bulundu.

Hamdavi, "Ya Demokrasi Ya da Hiç" sloganıyla düzenlenen Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları 13'üncü Ulusal Buluşması kapsamında ülkenin tarihi Fes kentinde gerçekleştirilen "Mevcut Dönüşümler Işığında Arap Dünyasının Geleceği" panelinde, Türkiye'nin tecrübelerinden istifade edilmesi gerektiğini belirtti.

Hamdavi, medeniyet alanında ciddi bir kalkınmayı başaran Türkiye'nin zengin alternatiflere sahip deneyimlerinden yararlanmaya davet etti.

Arap ülkelerindeki halkların sancıları ve diğer gelişmelerin, yeni bir medeniyeti başlatma fırsatının varlığına işaret ettiğini söyleyen Hamdavi, "Medeniyet, başkalarının elde ettiği ürünleri ithal edip yığmak değildir, bilakis halkların sancılarının ürünü olan yönetim ve zenginlikleri bölüştürme ile demokrasiden taviz vermemektir. Arap dünyası, gerileme ve parçalanmaya maruz kalmasına rağmen yeni bir medeniyeti yeniden başlatma etkenlerine sahiptir. Reform, Arap ülkelerinde bir hayal ve zorunluluktur." diye konuştu.

Hamdavi, Arap ülkelerinin demokrasi ve savunmaya ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, "Savunma, canlılık ve kalkınmayı hedefliyor. Arap dünyasındaki demokrasi mücadelesi sürüyor ve belirli bir münasebetle bitmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Rabat 5. Muhammed Üniversitesi'nde siyasi teoriler profesörü Halid el-Hasan da insanların medeniyeti inşa etmeye kadir olduğunu dile getirerek, "Arap ülkelerindeki büyük sorunların arkasında, yöneticiler düzeyindeki irade kaybı yatıyor." dedi.

Fas ve diğer Arap ülkelerden birçok uzman, araştırmacı ve eğitim görevlisinin katılımıyla çeşitli panellerin düzenleneceği Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları 13'üncü Ulusal Buluşması bir hafta sürecek.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.08.09 09:03 - Son Güncellenme: 2017.08.09 09:04 - HABER MERKEZİ
A