FARC militanına Ekvador'dan 12 gün süre

FARC militanına Ekvador'dan 12 gün süre

Ekvador, ikisi gazeteci 3 kişiyi kaçırarak öldüren, eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) barış anlaşmasını kabul etmeyen militanlarının başındaki "Guacho" kod isimli kişiye teslim olması için 12 gün süre verdi.

2018.04.17 09:04 - Son Güncellenme: 2018.04.17 09:06 - Dünya
A
FARC militanına Ekvador'dan 12 gün süre

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, geçen yıl ülkesinin Manta kentinde meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin anma  töreninde yaptığı konuşmada, ikisi gazeteci 3 kişinin kaçırıldıktan sonra öldürülmesi olayına da değindi.

Moreno, cesetlerine hala ulaşılamayangazeteciler ile şoförün kaçırılması ve öldürülmesinden sorumlu "Guacho" kod adlı Walter Patricia Arizala Vernaza ile grubunun büyük bir hata yaptığını vurguladı.

Lenin Moreno, Guacho'ya teslim olması için 12 gün süre verdiklerini ve teslim olmaması durumunda öldürüleceğini ifade ederek, militanları sonuna kadar kovalayacaklarını ve cezalandıracaklarını söyledi.

"Bir barış ülkesi" olan Ekvador'un bu yolda devam etmek için her türlü  bedeli ödemeye hazır olduğunu dile getiren Moreno, yasa dışı silahlı gruplara  ülke topraklarında müsamaha gösterilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Cesetlere halen ulaşılamadı

Öte yandan, Ekvador'da bulunan Kolombiya Savunma Bakanı Luis Carlos  Villegas, düzenlediği basın toplantısında, önceliklerinin 26 Mart'ta  kaçırıldıktan sonra öldürülen El Comercio gazetesinin şoförü Efrain Sagarra, foto  muhabiri Raul Rivas ve muhabiri Javier Ortega'nın cesetlerinin yerini tespit  etmek olduğunu bildirdi.

Villegas, "(FARC muhaliflerinin artık) Yapabilecekleri küçük bir şey  varsa o da en azından cesetleri alıkoymamaktır." dedi.

Ekvador adli tıp kurumu yetkilileri cesetleri alabilmek için halen  Kolombiya'nın Tumaco kentinde bulunuyor.

Eski FARC militanlarınca öldürüldükleri 13 Nisan'da doğrulanan 3 kişinin cesetlerini alabilmek için yetkilendirilen Uluslararası Kızılhaç Komitesi  de bölgedeki aramalarına devam ediyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.04.17 09:04 - Son Güncellenme: 2018.04.17 09:06 - Kübra Coşar-pasif
A