Facebook'un kurucusu Zuckerberg'den skandal sonrası ilk açıklama

Facebook'un kurucusu Zuckerberg'den skandal sonrası ilk açıklama

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica olayında Facebook'un hatalı olduğunu kabul etti. 

2018.03.22 00:11 - Son Güncellenme: 2018.03.22 00:20 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Facebook'un kurucusu Zuckerberg'den skandal sonrası ilk açıklama

Facebook kullanıcılarının kişisel bilgilerini izinsiz kullandığı öne sürülen İngiltere merkezli Cambridge Analytica'nın CEO'su Alexander Nix'in görevinden uzaklaştırılmasının ardından Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg skandalla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Zuckerberg, Cambridge Analytica olayında Facebook'un hatalı olduğunu kabul etti. 

Zuckerberg, skandalla ilgili şirket içi araştırmanın sürdüğünü ve bilgileri izinsiz kullananların kurum tarafından engelleneceğini vurguladı.

SKANDAL NASIL BAŞLAMIŞTI?

Nix'in görevden alınmasına ve İngiltere'de şirket hakkında soruşturma açılmasına sebep olan skandal, ABD'de yayınlanan The New York Times ile İngiliz The Guardian gazetelerinin Trump'ın seçim kampanyası sırasında birlikte çalıştığı Cambridge Analytica danışmanlık şirketinin uygun olmayan şekillerde elde edilen 50 milyona yakın Facebook kullanıcısının verilerini seçmenleri etkilemek için kullandığı haberini paylaşmasıyla başlamıştı. Bu bilgiyi gazetelere veren kişi ise Cambridge Analytica şirketinin eski çalışanı Christopher Wylie idi.

Bu bilginin ortaya çıkmasının ardından İngiltere Bilgi Komisyonu (ICO) Başkanı Elizabeth Denham, Cambridge Analytica'nın izinsiz bir şekilde kişilerin verilerini elde etmek iddiasıyla soruşturulduğunu açıkladı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.03.22 00:11 - Son Güncellenme: 2018.03.22 00:20 - HABER MERKEZİ
A