Facebook sahte profil sorununa çözüm bulamıyor!

Facebook sahte profil sorununa çözüm bulamıyor!

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook sahte profil ve bot hesaplar konusunda uzun süredir çaresiz. Bu hesapların yaydığı sahte hesaplar nedeniyle platformda oluşan bilgi kirliliği, Facebook'a ciddi para cezaları olarak dönmüştü.

2018.09.10 08:55 - Son Güncellenme: 2018.09.10 08:55 - Teknoloji
A
Facebook sahte profil sorununa çözüm bulamıyor!

Facebook'un, sahte profil problemine karşı gelemiyor oluşunun en büyük nedenlerinden birisi sahte profil oluşturmanın oldukça kolay ve hızlı olması olabilir.

Dev sosyal ağ bu duruma karşı, insan gücü ve yapay zeka kullanarak çözüm arıyor fakat bu durum dahi sahte profillerin oluşma hızına erişemiyor.

Başka bir çözüm önerisi ise hesap oluştururken yapılabilecek doğrulama gibi adımlar ile sahte hesapların oluşmasının önüne geçmek. Fakat bu sefer de Facebook'un basit yapısına darbe vurulmuş olacağı gibi Facebook ile paylaşılan kimlik gibi doğrulama belgeleri yüzünden doğacak olan kişisel veri güvenlikleri de meydana gelecek.

Facebook, Ekim 2017 - Mart 2018 arasında toplam 1.8 milyar sahte hesaptespit ettiklerini ve sildiklerini açıklamıştı.

Facebook'un bunca sarf ettiği efora rağmen bu durumla başa çıkamamasının özeti olarak Facebook'un artık kolay kontrol edilemeyecek kadar büyük bir kitleye sahip olması diyebiliriz. Umarız, ilerleyen dönemlerde sahte profil sorununa çözüm getirebilecek teknolojilere sahip oluruz.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.09.10 08:55 - Son Güncellenme: 2018.09.10 08:55 - Kübra Coşar-pasif
A