Facebook, mobil kullanıcılarının verilerini izleyip topluyor

Facebook, mobil kullanıcılarının verilerini izleyip topluyor

Facebook şu anda bazı mobil uygulama kullanıcılarından, bir kablosuz ağ uygulamasıyla bilgiler topluyor. Onavo Protect uygulaması, kullanıcıların uygulamalarını, hangi sıklıkta kullanıldıklarını ve kullanıcıların hangi web sitelerini ziyaret ettiğini izleyebiliyor. Onavo, Protect adlı uygulamanın Facebook'a ait olduğunu açıkça belirtiyor ve şirketle bilgi paylaşıyor.

2018.02.14 11:05 - Son Güncellenme: 2018.02.14 11:06 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Facebook, mobil kullanıcılarının verilerini izleyip topluyor

Facebook, beş yıl önce VPN bağlantısı ile internette anonim sörf yapabilmeyi sağlayan  Onavo Protect adlı uygulaamayı satın aldı. Şimdiyse Facebook'un bu uygulamayla kullanıcıların verilerini topladığı iddia ediliyor. Uygulamanın 33 milyon kişi tarafından indirildiği söyleniyor. Bunların yüzde 38'i iOS, yüzde 62'si ise Android.

Onavo Protect uygulaması, kullanıcılara sanal bir özel ağ veya VPN sağlıyor. Tipik olarak, bir VPN, kullanıcının kimliğini gizler ve diğer güvenlik özelliklerini ekler. Bu, özellikle ortak Wi-Fi şebekelerinde kullanıldığında çevrimiçi olmanın daha güvenli bir yolunu sağlıyor.

Ancak Onavo uygulaması ayrıca kendi gizlilik politikalarına göre Facebook ve diğerleri ile paylaştığı verileri "cihazınıza yüklenen uygulamalar, bu uygulamaları kullanmanız, ziyaret ettiğiniz web siteleri ve kullandığınız veri miktarı" gibi bilgileri de izliyor.

Facebook, kullanıcıların web sitelerinden birinde olmadıklarında bile çevrimiçi yaptıkları şeyleri izlemek için bu verileri kullanabiliyor. Şirket ayrıca Snap ve Twittergibi rakipleri tarafından yapılan uygulamaların da nasıl kullanıldığını görebiliyor.

İsrail güvenlik şirketini 2013'te satın alan Facebook, artık yazılımını "Protect" işaretli mobil uygulamasındaki bir sekmede gösteriyor.

Facebook'un bu verileri ürün ve hizmetlerini geliştirmekte kullanacağı belirtiliyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.02.14 11:05 - Son Güncellenme: 2018.02.14 11:06 - HABER MERKEZİ
A