Evlilik dışı cinsel ilişkiye ''lağım" cezası

Evlilik dışı cinsel ilişkiye ''lağım" cezası

Endonezya'da dini nikahları olmasına rağmen evlilik dışı ilişki yaşamakla suçlanan çift üzerlerine kovalarca lağım suyu dökülerek cezalandırıldı.

2018.07.31 16:52 - Son Güncellenme: 2018.07.31 16:52 - Dünya
A
Evlilik dışı cinsel ilişkiye ''lağım" cezası

Korkunç olay Şeriat hukukun hüküm sürdüğü Endonezya'nın Aceh kentinde meydana geldi. Sokakta zina (evlilik dışı cinsel ilişki) yaptıkları gerekçesiyle yakalanan çift korkunç bir şekilde cezalandırıldı.

Öfkeli kalabalık dini kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle kovalarca lağım suyuyla yıkandı. Bu korkunç anlar anbean kaydedildi.

Öte yandan zina ile suçlanan adamın öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştığı, dini nikaha ilişkin belgelerini gösterdiği ancak kalabalığın buna inanmadığı belirtildi.

İğrenç cezanın ardından çift islam polis tarafından evliliklerinin gerçek olup olmadığının araştırılması için gözaltına alındı.

DİNİ NİKAHLARI VARMIŞ

Eğer belge sahte çıkarsa çift, şeriat hukukuna göre sopa cezasına çarptırılacak.

Dünyada müslüman nüfusun en yoğunlukta yaşadığı ülke olan Endonezya'nın şeriat hukukuna göre yönetilen tek bölgesi Aceh.

2001'deki özerklik hakkından sonra uygulanmaya başlayan şeriat hukuku alkol kullanımı, kumar oynama, eşcinsel ve evlilik dışı ilişki gibi eylemlere karşı sert cezalar uyguluyor. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.31 16:52 - Son Güncellenme: 2018.07.31 16:52 - Ali Yaşar
A