Eski kramponlar 'kuru'da buluşuyor

Eski kramponlar 'kuru'da buluşuyor

Bursa futbolunun emektar oyuncuları ve camianın önemli isimleri geleneksel olarak her perşembe Mudanya'da bir araya geliyor. Güzelyalı'da gerçekleştirilen kuru fasulyeli buluşma aynı zamanda nostaljik anıların da canlanmasına imkan veriyor.

2019.03.14 12:13 - Son Güncellenme: 2019.03.14 12:55 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Eski kramponlar 'kuru'da buluşuyor

Yıllar geçtikçe dostlukları daha da sıkı hale gelen Bursa futbolunun emektar isimleri aralarındaki bağları hiç koparmıyor. 2-3 kişiden oluşan buluşmalar artık Perşembe günleri geleneksel hale gelmiş durumda. Aralarında Bursa futbolunun çok önemli isimleri de yer alıyor. Uzun soluklu dostluklar artık boyut değiştirirken, onlar artık bir aile kıvamına gelmiş durumda.

KURU FASULYE VE BULGUR PİLAVI

Her perşembe günleri Mudanya'nın Güzelyalı ilçesinde bulunan Burgazpark Kafe'de buluşan emektar kramponlar kuru fasulye ve bulgur pilavından oluşan menü eşliğinde aynı sofra etrafında keyifli sohbetlere imza atıyor.  Sofraların konukları arasında Bursaspor'un geçmiş oyuncuları, mevcut teknik direktörleri ve ayrıca şehrin sporunda öncü rol oynamış aktörler de bulunuyor.



ADEM BABA'NIN ANISINA SAYGIYLA

Bursa'da dönemin önemli futbol takımlarından Sönmez Filament'in kalesinde başarılarla dolu bir kariyer geçirdikten sonra yeşil sahalarda hakem olarak boy gösteren Ahmet Aköz, ekibin artık birbirinden ayrılmaz bir parça olduğunu dile getirdi. Her perşembe günü gerçekleştirdikleri buluşmalarla eski günleri yad ettiklerinin altını çizen Aköz, " Bursa'nın meşhur bir kuru fasulyecisi olan Adem Baba'nın anısını yaşatmak amacıyla menümüzü bu şekilde oluşturduk. Bir araya geldiğimiz dostlarımızla başta Bursaspor olmak üzere hem futbolu hem de sporu konuşuyoruz" dedi.

ANILAR CANLANIYOR

Bursa'nın sevilen isimleri arasında yer alan Fahrettin Çakan da bu buluşmalar sayesinde arkadaşlarıyla daha sıkı dostluk bağları kurduklarını vurgularken, "Yemek aslında hepimiz için bir bahane oluyor. Güzelyalı da ismiyle özdeşleşmiş olduğu üzere temiz havasıyla birlikte güzel sohbetlere ev sahipliği yapıyor. Bizler de sporu bilen insanlarla birlikte futbolu ve anılarımızı canlandırıyoruz" diye konuştu.

 
 

Eski kramponlar 'kuru'da buluşuyor

İLGİLİ GALERİ

Eski kramponlar 'kuru'da buluşuyor

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.14 12:13 - Son Güncellenme: 2019.03.14 12:55 - HABER MERKEZİ
A