Eski DP Bursa İl Başkanı Biliz: Demirkırat tekrar şaha kalkacak

Eski DP Bursa İl Başkanı Biliz: Demirkırat tekrar şaha kalkacak

Eski DP Bursa İl Başkanı Ali Biliz bir grup gazeteci ile buluştu. Demokrat Parti il başkanlığına atanan Çağrı Kaplan ve Osmangazi ilçe başkanlığına seçilen Ersin Aktaş ve yönetimine başarılar dileyen Biliz; "Gençleşiyoruz, bu bana umut veriyor. Demirkırat tekrar şaha kalkacak." dedi.

2018.11.07 13:40 - Son Güncellenme: 2018.11.07 13:41 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Eski DP Bursa İl Başkanı Biliz: Demirkırat tekrar şaha kalkacak

GEMLİK SORUN...

Biliz, kendisinin de yaşamakta olduğu Bursa'nın Gemlik ilçesi ile ilgili olarak sorunları anlattı. Biliz; "Gemlik'te şehir merkezinde eski  yapılar yoğunluklu ve eski yerleşim yeri olması nedeni ile her adaya neredeyse cami yapılmış. Elhamdülillah müslümanız. Cami de lazım memlekete, vatandaşlarımızın ihtiyacı olan başka aktiviteler de lazım. Gemliklilerin gidecekleri sadece sonradan doldurulan bu sahil şeridi var başka yerleri yok. Gemlik Belediye Başkanı sahildeki yolu geri çektirdi. Vatandaş rahat yürüsün diye ancak nedense bu ilçede işler geri gitmeye başladı. En önemli sorunun Gemlik Belediye Başkanın yanındaki kadrosunun, başkanı yanlış yönlendiriyor olması şeklinde düşünüyorum.  İskele Meydanında bir oteli otopark yapmak için yıkmışlardı. Ama bırak otoparkı, otelin arsasını uçurdular!" dedi.

ORGAN NAKLİ BİLİNÇLENMELİ...

Biliz; sağlık sorunlarının başında gelen ve devletin bir türlü başa çıkamadığı sorun olan "Organ Nakli" konusuna da değinerek görüşlerinin açıkladı. Biliz; "Yaklaşık 15 bin organ nakli beleyen vatandaş var, bu organlar şunlar: Böbrek, kalp, karaciğer ve ilik inanın bu nakilleri yapmak bir fıtık ameliyatı kadar riskli değil hatta çok rahat yapılan bir operasyon türü. Ben bunları Orhangazi'de 2 sene diyalize girdiğimden dolayı rahat rahat söylüyorum. Türkiye'de her gün 100 bin kişi hastanelere başvuru yapıyor. Bu hastanelere başvuru sırasında oralarda bulunan memur şöyle bir soru sorsa Organınızın naklini kabul eder misiniz? diye soru sorsa Eminim halkımızın yüzde doksan dokuzu evet diyecektir." İlçemizde yarım saat dolaştınız, seyyar satıcı gördü nümüz mü? Göremezsiniz; Gemlik'te seyyar satıcılara yaşama şansı tanınmıyor. Çünkü belediye zabıtası bunu şöyle çıkılıyor esnafla ters düşmek istemiyoruz diye konuşuyorlar." şeklinde konuştu.

ZEYTİN KAOSU...

Biliz, tarım kenti olan Gemlik'te son yaşanan kriz ile ilgili olarak da, "Benim Gemlik'te 16,5 dönüm yerim var 13 kişi personelim var. Bu personelim gece gündüz ara vermeden zeytin toplayarak müşterilerimize en iyi zeytini ulaştırma derdindeyim. İyi de ben bu topladığım zeytinleri toplarken başlıyorum zarara. Çoğu çürük ve ezilmiş oluyor. Çünkü zeytinimize beyaz sinek adı verilen bir dert yapıştı. Bu yıl Bursa zeytini sofralarda olmayacak. Üretici olarak elimizdeki zeytini yağhanelere sabun yapılsın diye gönderiyoruz. Zeytin olayı önlem alınmazsa bitecek! Hani Gemlik Zeytini marka idi. Ne oldu bu zeytine?" dedi.

ADAYIM...

Biliz; Demokratların tekrar canlanabilmesi için yapılması gereken zafere olan inanç olduğunu söyleyerek; "Partinin başında genç bir kardeşimiz var. Genel Başkan sayın Gültekin Uysal, 24 haziran seçimlerine Millet İttifakı adı altında İYİ Parti bayrağı gölgesinde yarıştı. DP'yi temsilen 5 arkadaşımızın listelere girebilme şansı bulduğu bir ortamda, sadece kendisi seçilebildi. Genel Başkan Uysal'ın iş adamı olması, çocuklarının eğitimi gerekse eşinin işi dolayısıyla partinin başında bulunabilme imkanları kısıtlıdır. Siyaseten tıkanıklık olduğunu gözlemlediğimiz bu karanlık günlerde Demokratlar tekrar umut olduğu bir zamanda, DP Genel Başkanlığına adayım." ifadekerini kullandı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.07 13:40 - Son Güncellenme: 2018.11.07 13:41 - HABER MERKEZİ
A