Eski basketbolcu Zaza Enden çete üyeliğinden tutuklandı

Eski basketbolcu Zaza Enden çete üyeliğinden tutuklandı

İstanbul Organize polisince Rize'de yapılan operasyonda eski ünlü Gürcü basketbolcu Zaza Enden çete üyeliğinden gözaltına alınıp tutuklandı.

2018.10.18 22:10 - Son Güncellenme: 2018.10.18 22:17 - Spor
A
Eski basketbolcu Zaza Enden çete üyeliğinden tutuklandı

Fenerbahçe ve milli takımın eski oyuncularından ünlü basketbolcu  Zaza Enden, geçtiğimiz Pazartesi günü Rize'de düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı.

Gürcü asıllı eski basketbolcunun suç örgütü üyeliğinden Antalya Cumhuriyet Savcılığınca hakkında çıkarılan yakalama kararıyla arandığı öğrenildi. Karar üzerine yurt genelinde arayışa geçen tüm emniyet ekipleri gibi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de harekete geçti. Yapılan aramalarda ünlü basketbolcunun Rize'de olduğu belirlendi. 15 Ekim pazartesi günü  düzenlenen operasyonla Enden yakalanarak gözaltına alındı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Enden işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine kondu. Ünlü eski basketbolcunun haraç, yapma ve tehdit suçlarına katılan bir çetenin üyesi olup, çetenin işlediği suçlara karıştığı iddiasıyla hakkında tutuklama kararı verildiği öğrenildi.

ZAZA ENDEN KİMDİR?

1976 yılında Gürcistan Tiflis'te dünyaya gelmiştir. Türkiye'de basketbol severler tarafından Tatu lakabı ile anılan Zaza Enden profesyonel basketbol kariyerine Darüşşafa takımı ile adım atmıştır. Ardından Fenerbahçe, Chalon Basket, Tekelspor, Mersin BB, Akçakoca Poyraz ve Gebzespor takımlarında forma giymiştir.

2010 yılında ise Turkish Power Wrestling güreş müsabakalarında ringe çıkmıştır. 2014 yılında ise Polis Akademisi Alaturka isimli sinema filmi ile oyunculuk deneyimi yaşamıştır. Uzun süre basketboldan ayrı kalmış 2016 yılında Yalovaspor Basketbol Takımı Başantrenörü olarak parkelere geri dönmüştür.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.10.18 22:10 - Son Güncellenme: 2018.10.18 22:17 - Büşra Dikilitaş
A