Esen Günay hayatını kaybetti

Esen Günay hayatını kaybetti

75 yaşındaki seslendirme sanatçısı Esen Günay, hayatını kaybetti.

2018.08.30 11:53 - Son Güncellenme: 2018.08.31 12:35 - Güncel
A
Esen Günay hayatını kaybetti

Seslendirme sanatının efsane isimlerinden olan ve sesi 7'den 70'e kulaklarda yer etmiş seslendirme sanatçısı Esen Günay, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Onur Akay Medya'dan Umut Yılmaz'ın haberine göre, acı haberi ses sanatçısı Onur Akay, sosyal medyadan duyurdu. Sanatçının ailesinden bilgi alan Onur Akay, usta sanatçının bir yıl önce Alzheimer hastalığına yakalandıktan sonra, İzmir'de akrabalarının yanında kalmaya başladığını, 3 Ağustos tarihinde beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldığını ve uzun süredir yoğun bakımda tedavi gördüğünü aktardı.

Onur Akay, ayrıca Esen Günay'ın dün gece saatlerinde vefat ettiğini, cenaze bilgilerinin henüz belli olmadığını ve usta sanatçının son zamanlarda etrafında bulunan insanları tanıma sıkıntısı yaşadığını da ifade etti.

BİRÇOK ÜNLÜ İSMİN SESİ OLDU

Esen Günay, Yeşilçam'ın görünmeyen kahramanı olarak nitelendiriliyordu.

Türk sinemasında Ayhan Işık, Orhan Gencebay ve Yılmaz Güney'in dışında seslendirmediği başrol oyuncusu kalmayan Esen Günay, başta Kadir İnanır ve Ferdi Tayfur olmak üzere, Tarık Akan'dan Ediz Hun'a, Cüneyt Arkın'dan Fikret Hakan'a kadar birçok ünlü ismin sesi olmuştur.

İzmir doğumlu Esen Günay, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezuniyetinin ardından, 1960 yılında sanat hayatına başlamıştır. 1963 yılında Arena Tiyatrosu'nda çalışan Günay, Zafer Önen'in teşvikiyle seslendirmeye başlamıştır. Türk sinemasında seslendirmediği çok nadir oyuncu olan Günay, 'Çağrı' filminde Hz. Zeyd'i oynayan Damien Thomas ve Amerika'nın keşfini anlatan 'Cennetin Keşfi' filminde ise Kristof Kolomb gibi yabancı aktörleri de seslendirmiştir. Esen Günay tiyatro oyunculuğu da yapmıştır.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.30 11:53 - Son Güncellenme: 2018.08.31 12:35 - Ali Yaşar
A