Esad'dan Putin'e yağlı boya tablo hediyesi

Esad'dan Putin'e yağlı boya tablo hediyesi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, dün Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yağlı boya tablo hediye ettiği öğrenildi.

2017.11.22 16:10 - Son Güncellenme: 2017.11.22 16:10 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Esad'dan Putin'e yağlı boya tablo hediyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile kritik bir 'Suriye Zirvesi' gerçekleştirecek olan Putin, dün aynı yerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmüştü. Üçlü zirveye saatler kala, dün Esad'ın Putin'e hediye ettiği yağlı boya tablo gündeme taşındı...

'RUSYA'YA SONSUZ TEŞEKKÜRLER'

Putin ile yaklaşık 4 saat süren bir görüşme gerçekleştiren Esad, Rus lidere beraberinde getirdiği büyük bir yağlı boya tabloyu hediye etti. 'Suriye krizi' kadar karmaşık olan resmin nasıl bir anlam taşıdığı sorulduğunda ise Esad, "Bu resmi, zamanında Suriye'yi terk eden ve daha sonra evine dönen genç bir Suriyeli ressam yaptı. Yağlı boya resimdeki Arapça yazılarda ise 'Rusya'ya sonsuz teşekkürler' yazıyor" dedi.

RUHANİ: BUNDAN BÖYLE BATILI ÜLKELER...

Öte yandan, üçle zirveye katılmak üzere Tahran'dan Soçi'ye doğru hareket eden İran lideri Hasan Ruhani, görüşmeden beklentilerini dile getirdi. Havalimanında konuşan Ruhani, "Üçlü Soçi zirvesinin Suriye krizine kalıcı siyasi çözüm bulunacağı umudumuz yüksek. Batılı ülkelere, bundan böyle bölgemizde istedikleri gibi davranamayacaklarını alacağımız kararlarla göstermiş olacağız" şeklinde konuştu.

PUTİN: RUSYA, SURİYE'DE KALMAYA DEVAM EDECEK

Rus basını, dün Esad ile görüşen Putin'in, görüşmenin ardından ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesine dair detayları yayınladı. Putin'in Trump'a, "Suriye'de çatışmalar bittikten sonra da Rusya bölgede kalacak" dediği belirtilirken, Gazeta yayını, Putin-Trump arasında gerçekleşen Suriye görüşmesine geniş yer ayırdı. Haberde, "Putin, ABD Başkanı'na Rusya'nın Suriye'de uzun yıllar kalmaya devam edeceğini resmin tebliğ etmiştir" ifadeleri yer aldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.11.22 16:10 - Son Güncellenme: 2017.11.22 16:10 - HABER MERKEZİ
A