Eroğlu: Hedefimiz çiftçiye yılda bir milyar lira ek gelir sağlamak

Eroğlu: Hedefimiz çiftçiye yılda bir milyar lira ek gelir sağlamak

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Hedefimiz 2019 yılı sonunu kadar Balıkesir'de tarım ve hayvancılığı artırmak ve çiftçiye yılda bir milyar lira ek gelir sağlamak." dedi.

2017.12.06 16:22 - Son Güncellenme: 2017.12.06 16:22 - Ekonomi
A
Eroğlu: Hedefimiz çiftçiye yılda bir milyar lira ek gelir sağlamak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hedefimiz 2019 yılı sonunu kadar Balıkesir'de tarım ve hayvancılığı artırmak ve çiftçiye yılda ek bir milyar lira gelir sağlamak." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın, Balıkesir'in sorunları hakkında gündem dışı konuşmasına cevap vermek için söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın'ın Balıkesir'e yatırım yapılmadığı yönündeki açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

AK Parti hükümetleri döneminde Balıkesir'e 25 milyar liralık yatırım yapıldığını anlatan Eroğlu, "Orası köy gibiydi, şimdi Balıkesir gelişti, muhteşem bir şehir oldu, yani hakikaten bir marka şehir oldu. Balıkesir'de su bile yoktu biliyor musunuz? İkizcetepeler Barajı'nda çok modern bir içme suyu arıtma tesisi, ana dağıtım hatları, depolar inşa ederek Balıkesir'e ilk defa suyu biz getirdik." diye konuştu.

Balıkesir'e 30 baraj ve gölet yaptıklarının altını çizen Eroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmete soktuğu 375 tesis içinde Balıkesir'den 15 tesisin bulunduğunu ifade etti. Eroğlu, Balıkesir'de yatırımların devam ettiğini, 14 baraj ve 13 gölet inşaatının sürdürüldüğüne dikkati çekti.

"Çay Deresi'yle Balıkesir'e bir gerdanlık hediye ettik"

Mera alanları hakkında da değerlendirmede bulunan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin her yerinin mera arazisi olduğunu, ancak kiminin vasıflı, kiminin ise vasıfsız olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerine işaret eden Eroğlu, "Mera denince Türkiye'de her yer mera. Tarım Bakanlığıyla bir araya gelerek vasıflı mera arazilerini koruma kararı aldık. Vasıfsız alanları da vasıflı hale getirmek için çalışıyoruz. Şu ana kadar 98 milyon fidanı toprakla buluşturmuşuz. Çay Deresi'yle Balıkesir'e bir gerdanlık hediye ettik. Hedefimiz 2019 yılı sonunu kadar Balıkesir'de tarım ve hayvancılığı artırmak ve çiftçiye yılda ek bir milyar lira gelir sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

Veysel Eroğlu, ormanlık alanlardaki yerleri en yakın mahallelerdeki vatandaşa parsellediklerini ve bu arazilere meyve fidanı diktiklerini belirtti. Bu fidanların gelirinin vatandaşa ait olduğunun altını çizen Eroğlu, ulaşım bakımından da Balıkesir'in önemli gelişmeler kaydettiğini ifade etti. Eroğlu, "Eski Türkiye'de Balıkesir'e giderken sıkıntı çekiyordum şu an tüm yollar Afyon kaymağı gibi oldu." benzetmesini yaptı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2017.12.06 16:22 - Son Güncellenme: 2017.12.06 16:22 - Gülcan Tekin
A