Eren Erdem'in yurt dışına çıkışına izin verilmedi

Eren Erdem'in yurt dışına çıkışına izin verilmedi

CHP'de liste dışı kalarak milletvekili aday listesine giremeyen Eren Erdem, eşi ve çocuğu ile birlikte bu sabah Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek isterken şok yaşadı. Eren Erdem, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında koyulan yurt dışı çıkış yasağına istinaden havalimanından geri çevrildi ve Almanya'ya gidemedi. Eren Erdem hakkında FETÖ'ye yardım ettiği iddiası ile 22 yıl hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianame bugün mahkeme tarafından kabul edildi.

2018.05.21 12:28 - Son Güncellenme: 2018.05.21 13:34 - Siyaset
A
Eren Erdem'in yurt dışına çıkışına izin verilmedi

PASAPORTUNA EL KOYULDU

CHP 25. ve 26. dönem milletvekili Eren Erdem'in ismi MYK sonrası milletvekili aday listesinde yer bulmamıştı. Dün akşam saatlerinde listelerin belirginleşmesi ile birlikte sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri de Eren Erdem olmuştu.

Eren Erdem bugün sabah saatlerinde eşi ve çocuğu ile birlikte Almanya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndaydı. Dün milletvekili listesinde olmadığı haberini alan Erdem, 2.şoku da havalimanında yaşadı. Görevliler, Erdem'in hakkında mahkeme kararı ile yurt dışı çıkış yasağı koyulduğunu belirterek pasaportuna el koydu. Eren Erdem'in eşi ve çocuğu ise Almanya'ya gitti.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Eren Erdem dün liste dışı kalmasından sonra sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Partim bana 25 ve 26. Dönem Milletvekili olma onuru yaşattı. 27.dönem listesinde yokum. Ülkemde demokrasi için, kapı kapı gezerek mücadele edeceğim.Vekillik önemli değil.Önemli olan,Türkiye demokrasisidir. Çalışacağız! Kazanacağız. İlk durak Maraş!

Eren Erdem twitterda TT olmuş. Sahtekarlara, yalancılara, faşistlere gün doğmuş. Listede yokum evet! Önemli değil. Emek verdim, mücadele ettim. Kavga verdim. Birilerine yaranamadım! Mücadeleye devam. Çakallara gün doğdu. Eğlenin bakalım. Geçicidir bu eğlence. 24 Haziran'a kadar!" demişti.

22 YIL İSTENMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'ye yardım, gizli tanığı ifşa ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçları kapsamında hakkında 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan CHP Milletvekili Eren Erdem ile ilgili hazırlanan iddianame mahkeme tarafından bugün kabul edildi.

İddianamede, TUSKON adıyla anılan FETÖ'nün iş adamları derneğine ait danışmanlık firmasında görev yaptığı tespit edilen 'Yusuf' adlı kişi ile gazetenin bir muhabirinin sürekli irtibat halinde bulunduğu belirtiliyordu. kaydedildi.

Yine iddianamede, TUSKON çalışanından bu muhabire verilen bilgi, belge ve tapelerin doğrudan Eren Erdem'e götürüldüğü gibi bazen de belge ve tapelerin TUSKON tarafından hediye paketi veya çiçek saksıları içine yerleştirilerek Eren Erdem'e ulaştırıldığı ifade ediliyordu. 

EREN ERDEM'DEN AÇIKLAMA

Eren Erdem ise Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Hakkımda yurt dışına çıkış yasağı koymuşlar. Bunu, evvelce planladığımız rutin bir seyahate çıkarken öğrendik. Benim pasaportumda tonlarca giriş çıkış mührü vardır. Ben 3 yıldır yargılanıyorum. Bu davalar yeni değil. Dokunulmazlığı kalkan herkes cezaevine girebilir. Yapılmak istenen; algı operasyonudur. Kişilik suikastidir" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.05.21 12:28 - Son Güncellenme: 2018.05.21 13:34 - Kübra Coşar-pasif
A