Erdoğan: Türkiye'nin böyle bir seçeneği yok

Erdoğan: Türkiye'nin böyle bir seçeneği yok

Yeni yasama yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gelişmelere dikkat çekerek, "Bölgedeki gelişmeler karşısında herkes susabilir ama Türkiye'nin böyle bir seçeneği yoktur" dedi.

2014.10.01 15:21 - Son Güncellenme: 2014.10.01 15:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Erdoğan: Türkiye'nin böyle bir seçeneği yok

 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

TBMM'ye istikamet çizmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerini tayin etmek, tenzil etmek için, sandık dışındaki her yol, her yöntem gayri meşrudur. Türkiye'de sandığın yolu, seçmek ve seçilmek isteyen herkes için açıktır.

Milletimiz mümeyyizdir, milletimizin, asla ve asla vasilere, velilere ihtiyacı yoktur. 'Millet bilmez, millet anlamaz, millet karar veremez', bu tür yaklaşımıyla, kendilerine, kendilerinden menkul vasi ve veli vazifesi yükleyenlerin dönemi, geri gelmemek üzere kapanmıştır.

Siyaset, en az bu aziz millet kadar cesur ve yürekli olmalı, üzerindeki tüm baskıları, üzerindeki tüm vesayet mekanizmalarını mutlaka bertaraf etmelidir. Millete ve ülkeye ait her meselenin çözüm yeri TBMM'dir, çözüm aracı da siyasettir. Sorunlara, siyasetin dışında, Meclis'in dışında çözüm aramak, milli iradeye karşı apaçık bir hürmetsizliktir.

Elinde silahla cinayet işleyen şebekeleri öven ve destekleyen bir siyaset anlayışı, kendisini inkar eden bir siyaset anlayışıdır. Ülkenin huzur ve güvenliği için canını ortaya koyan güvenlik güçlerine taş fırlatan bir siyaset anlayışı, aslında kendisini küçülten bir siyaset anlayışıdır.

Demokrasinin standarları yükseldikçe, ekonomimizi de paralel olarak büyümüştür.

On yıllardır manasız bir şekilde sürdürülen başörtüsü yasağının kaldırılması infiale yol açmadı, normalleşme sağladı. Başörtüsünün serbest bırakılması özgürlüklerin önünü açmıştır.

İfade özgürlüğü geçmişle kıyas kabul edilmeyecek şekilde sağlam bir zemine kavuşmuştur.

Basın özgürlüğünün ve internetin kişisel hakları tehdit edecek şekilde istismar edilmesi tepkisiz kalınacak bir durum değildir.

Mimarı olduğum, her türlü siyasi riskine rağmen kararlılıkla bugünlere taşıdığım çözüm sürecinin yine kararlılıkla, cesaretle, sabırla geleceğe taşınması en büyük arzumdur. Bu süreçten rahatsız olanlar da var. Bu süreci hazmedemeyen, kesintiye uğratmak isteyenler var.

Çözüm sürecini sabote etmeye yönelik tahrik girişimleri ancak bu girişimlerin sahiplerine zarar verecektir. Çözüm sürecinin karşısında durmak akıntıya karşı kürek çekmektir.

Akan kan bizim gençlerimizin kanıdır. Bu kanı durdurmak başta Meclis olmak üzere herkesin sorumluluğudur.

Yeni Türkiye çoğulcu bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'de makbül ve makbül olmayan vatandaş ayırımı yoktur, bütün vatandaşlar eşittir. Yeni Türkiye'ye karşı bir direniş de söz konusudur. Bu direncin başarı şansı yoktur.

Paralel devlet yapılanması, kamu gücünü kullanarak meşru siyaseti tahrip etmek istemektedir. Paralel yapı tipik bir bürokratik vesayet girişimidir. Paralel yapı siyaseten mahkum olmuştur.

Son iki seçimde ortaya çıkan neticeye rağmen, ortalığa saçılan bütün delil, belge, hukuk ve ahlak dışı teşebbüslere rağmen, paralel yapıya oksijen sağlayacak tavırların içine girilmesi, siyasetimiz adına olduğu kadar, ulusal güvenliğimiz adına da kaygı duyulacak bir durumdur. Herkes bilmelidir ki ilkesi, kuralı, sınırı, ahlakı olmayan bir yapı, hiç kimseye fayda sağlamaz.

Güvenlik kurumlarının yeniden yapılandırılması özel bir önlem taşımaktadır. Devlet içi çetelere, mafyatik yapılara asla prim vermeyecektir. Yargı içindeki bir şebekenin güç kazanmasına güç yumulmayacak. Yargı mensupları yargıyı teslim alma girişimlerine dur diyecektir.

Bu meclis çatısı altında bulunanlar tehdit, şantaj ve tuzaklara teslim olmayacaktır.

Bu meclis yeni bir anayasa yapacak güce, iradeye sahiptir. Yeni anayasa daha fazla geciktirilmemelidir.

Bölgenin huzur ve güveni Türkiye'nin huzur ve güvenini ilgilendirmektir. Bölgedeki gelişmeler karşısında herkes susabilir ama Türkiye'nin böyle bir seçeneği yoktur. İnsanlık dramına herkes gözlerini kapatabilir ama Türkiye'nin böyle bir seçeneği yoktur.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.10.01 15:21 - Son Güncellenme: 2014.10.01 15:43 - HABER MERKEZİ
A