Erdoğan: Terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz

Erdoğan: Terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı'yla başlanan 'terörden arındırma operasyonunun' önümüzdeki günlerde Afrin'le devam ettirileceğini söyledi.

2018.01.14 14:33 - Son Güncellenme: 2018.01.14 14:33 - Siyaset
A
Erdoğan: Terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tokat İl Kongresi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı kongre salonunda bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, "Fetöcü hainlere döktükleri kanın hesabını hukuk içinde sorduk sormaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, "Adaletin tecellisi için kılı kırk yarıyoruz. Şahit olduklarımız dünyanın belkide en büyük şeytani organizasyonunu gösteriyor. Devletimizin kurumları FETÖ'nün haşhaşilerinden temizlendikçe devletimiz güçleniyor" dedi. 

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Erdoğan, Suriye'deki teröristi de ülkemizdeki teröristi de çok iyi biliyoruz ifadelerini kullanırken, "Bir gece ansızın gelebiliriz. Bizi izlesinler. Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir. Kimi ülkeler terörist kabul ettikleri yapıları çeşitli hokkabazlıklarla dost göstermeye çalışabilir bizim için terörist her yerde teröristtir" şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı, terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettirileceğini belirtti. Erdoğan, "Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak, sınırlarımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz. Türkiye'nin meşru çabalarına destek olunmasını istiyoruz" çağrısını yaptı.

"CHP ZİHNİYETİ MİLLETTEN GEREKEN DERSİ ALACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre binasına girmeden önce dışarıda da bir konuşma gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tokat'taki İl Kongresi'nin düzenleneceği salona girmeden önce konuşma yaparken.

Erdoğan dışarıdaki konuşmasında, "Bahçeli ile inşallah milli mütabakatı sağlayacağız. Karşımızdaki o CHP zihniyeti bu milletten gereken dersi alacak" dedi. 

Erdoğan, "Amerika ölene kadar koruyacak sanıyor. Biraz daha kullanır sonra kirli çamaşır gibi atar" ifadelerini kullandı. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.01.14 14:33 - Son Güncellenme: 2018.01.14 14:33 - Gülcan Tekin
A