Erdoğan-Pavlopulos görüşmesi Yunan basınında!

Erdoğan-Pavlopulos görüşmesi Yunan basınında!

Erdoğan'ın 65 yıl sonra ilk kez Cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirdiği Atina ziyareti Yunan basınında geniş yer buldu. Kathimerini gazetesi Erdoğan ile Yunan mevkidaşı Pavlopulos'un arasındaki görüşmenin 'ağır bir iklimde' geçtiğini okuyucularına aktardı.

2017.12.07 16:08 - Son Güncellenme: 2017.12.07 16:09 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Erdoğan-Pavlopulos görüşmesi Yunan basınında!

Yunanistan'ın büyük gazetesi Kathimerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopulos arasındaki görüşmenin ağır bir iklimde geçtiği yorumunu yaptı.

Basının önünde yapılan açıklama sırasında iki lider arasında gerilim olduğunu yazan gazete Lozan anlaşması konusunda polemik yaşandığını aktardı.

Gazete Erdoğan'ın Lozan anlaşması sorununu dile getirdiğini ancak Cumhurbaşkanı Pavlopulos'un "Bu konunun pazarlık konusu olmadığını" Erdoğan'a söylediğini yazdı. Gazete Pavlopulos'un Erdoğan'a Lozan konusunun müzakereye açık bir konu olmadığını ilettiğini de okuyucularına aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Yunan basınına Lozan Anlaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Bölgenin kaderini etkileyen tüm anlaşmaların güncellenerek yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lozan Anlaşması sadece Türkiye ile Yunanistan'ı ilgilendiren bir anlaşma değil. Tüm bölgeyi ilgilendiriyor. Bu yüzden tüm anlaşmalar güncellenmeli. Bu güncelleme sadece Türkiye ile alakalı değil Yunanistan'la da alakalı. Karşılıklı olarak" şeklinde konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.12.07 16:08 - Son Güncellenme: 2017.12.07 16:09 - HABER MERKEZİ
A