Erdoğan'dan flaş açıklama: Bu bir felaket

Erdoğan'dan flaş açıklama: Bu bir felaket

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, bankalara faizlerin indirilmesi konusundaki çağrısını yineleyerek, "Bu yıl bankaların kar oranlarını neredeyse ikiye katladıklarını görüyoruz. Bu bir felaket ya. Bankalardan kredi şartlarını ve faiz oranlarını makul seviyelerde tutarak ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamalarını beklemek de hakkımızdır diye düşünüyorum" dedi.

2017.08.08 20:55 - Son Güncellenme: 2017.08.08 20:56 - Güncel
A
Erdoğan'dan flaş açıklama: Bu bir felaket

Erdoğan, Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası'nda bankalara faizleri indirmeleri yönünde çağrı yaparak şunları söyledi:

"Piyasaya asıl finans desteği sağlaması gereken kurumlar bankalar. Bankalar rahat durmuyor. Bakıyorsunuz hala biz faizler düşmesi lazım diyoruz bankalar ise vatandaşın oraya yatırdığı paraları kendisi için adeta bir soyup soğana çevirme aracı olarak kullanıyor. Kendi parası değil vatandaşın oraya emanet ettiği para. Bunu kalkıyor kendisi acımasızca yüksek faizle kendisine bir rant aracı haline çeviriyor. Ama ben inanıyorum ki gerek Merkez Bankamız, devlet bankalarımız bu konuda kararlı adım atmak suretiyle inşallah bu işi aşağı çekeceklerdir. Geçtiğimiz yıl çektiğimiz onca sıkıntının sonunda Türkiye yüzde 2.9 büyürken bankalar bakın bu çok önemli yüzde 40 civarı kar artışı elde etmişse burada bir sorun var demektir. Hale bak yüzde 40. Üstelik bu yıl bankaların kar oranlarını neredeyse ikiye katladıklarını görüyoruz.

GÜZEL HABERLER BEKLİYORUM

Bu bir felaket ya. Bu para bunların cebinden çıkmıyor, kendi öz sermayeleri değil. Biz kimseden zararına bir iş yapmasını istemiyoruz. Ancak bankalardan kredi şartlarını ve faiz oranlarını makul seviyelerde tutarak ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamalarını beklemek de hakkımızdır diye düşünüyorum.  Parayı değerli kılan bankaların kasasında yatması değil esnafın, sanatkarın, girişimcinin tezgahında bulunmasıdır. Şayet bankacılık sektörü piyasayı fonlama konusunda biraz daha cesaretli olursa ekonomideki yükselişimiz hızlanacaktır. En azından tüm göstergelerin olumlu seyrettiği şu dönemde bankacılık sektöründen bu yönde güzel haberler beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum."

Erdoğan, Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada ise şu mesajları verdi:

KİMSE "TANRIM VAR" DEMİYOR 

"(FETÖ) Bazen böyle geliyorlar yanımıza 'benim oğlum suçu yok, benim oğlum tertemiz aldılar götürdüler.' Ya oğlunun çevirdiği fırıldaklardan haberin yok. Hiç kimse kalkıp da 'ben FETÖ'cüyüm benim Pensilvanya'da bir tanrım var' demiyor ki. 

(Kılıçdaroğlu'na) Bu zata şu soruyu sormak lazım. Siz bu ülkede yaşamıyor musunuz? Bugüne kadar kim sizin canınıza, malınıza, namusunuza, haysiyetinize tasallutta bulundu da devlet seyirci kaldı? 

ADALETE HESAP VERECEKLER

Bu zatın karın ağrısı başka. Partisinin Türkiye'nin yakın zamanda gördüğü en büyük ihanet suçlarından biri olan MİT tırları davasıyla ilgili suçu sebebiyle cezaevine giren milletvekilinin durumu kendisini rahatsız ediyor. Sorun bir milletvekilinin hapiste bulunması değil. Sorun bu işin ucunun nerelere varabileceğini biliyor olmasıdır. Yargı terör örgütlerine destek verenlere yönelik soruşturmasını genişlettikçe bunlar da korku artıyor. Kabahatlerinin farkındalar. Ama korkunun ecele faydası yok. Şayet terör örgütleriyle karanlık ilişkiler içine girmişlerse adalet önünde bunlar hesabı verecekler. Değil Türkiye'ye husumetleriyle maruf yabancılarla, şeytanla bile işbirliği yapsalar ülkemize ve milletimize karşı işledikleri suçların hesabını vermekten kurtulamayacaklar. 

MANKURTLUK DALGASINA KAPILANLAR

Bu gönüllü mankurtluk dalgasına kapılıp gidenler kendilerinin ve evlatlarının geleceklerini de tehlikeye attıklarını da acaba görmüyorlar mı? Terör örgütleri ağzıyla konuşanlar, teröristlerin cansiperane savunucusu kesilenler bu işin sonunun nereye varacağını hesaplamıyorlar mı?"

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.08.08 20:55 - Son Güncellenme: 2017.08.08 20:56 - Ali Yaşar
A