Erdoğan astsubay mezuniyet töreninde konuştu

Erdoğan astsubay mezuniyet töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ayrımcılağa ve haksızlığa uğradığını, ekonomik bedeller ödemek zorunda kaldığını belirtti. S-400'lerin en kısa sürede alınacağını söyleyen Erdoğan, döviz kurlarındaki artışla ilgili de, "Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerine ulaşacağız" dedi.

2018.08.31 11:15 - Son Güncellenme: 2018.08.31 11:52 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Erdoğan astsubay mezuniyet töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'deki Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni'nde konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"15 Temmuz kıyamının sembol ismi Ömer Halis Demir kardeşimiz de bir astsubaydır. 

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bölgesinin ve dünyanın en güçlü orduları arasındadır.

Esasen miletimizin tamamı ezanı, bayrağı, vatanı, devleti tehlikeye düştüğünde cearetle mücadeleye atılmaktan çekinmeyecek karakterdedir. 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına dikilen ve tek yürek olan milletimiz bu gerçeği bir kez daha teyit etmiştir. 

Bu ordu tarihe sığmayacak kahramanlıkların sahibi bir ordudur. Sizler bugün milletimizin 'peygamber ocağı' dediği böylesine şerefeli bir kurumun kapısından ilk adımınızı atıyorsunuz. Giydiğiniz üniformanın onuru sizin en büyük mükafatınızdır.Hele Hele nasibinzde varsa gazilik ya da şehitlik mertebelerini hiçbir maddiyatla tarif edebilmek münkün değildir.

Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz. Hep birlikte başı dik ve alnı açık şekilde geleceğimize umutla bakıyoruz. Her tercih gibi bunun da elbette ki bir bedeli vardır. Bunu da şehit ve gazilerle ödüyoruz. Bu bedeli bazen uluslararası alanda çifte standartlara, ayrımcılağa ve haksızlığa uğrayarak ödüyoruz. Bu bedeli bazen ekonomik olarak ödüyoruz... Türkiye'nin kriz görüntüsünü hak edecek bir sorunu bulunmuyor.

Terörle mücadele herkese hak görülüyor ama konu Türkiye olunca birden işin rengi değişiyor... Terörle mücadele yalnız bırakılan bir ülkeyiz. Ülkemize yönelik roket saldırıları yapılırken ve vatandaşlaırmız ölüp yaralnırken bunlar üğlkemize daha önce konuşlandırılmış hava savunma sistemlerini hemen geri çekiyorlardı. Kendimizi koruyabilmemiz için lazım olan ekipmanları bize vermzken, bize parasıyla satmadıkları silahları terör örgütlerine bedava verdiler. Topraklarımızı korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak için alternatif arayışan girdiğimizde 'sakın ha' diyorlar. Bizim bu tür dayatmaları kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var ve anlaşması birtmiştir, inşallah en kısa zamanda alacağız..." 

'DÖVİZ KURUNU, DÖVİZ KURŞUNU HALİNE GETİRDİLER'

Erdoğan, döviz kurunda yaşanan hareketliliğe ilişkin olarak da yorumlar yaptı.

"Döviz kurundaki tutarsızlık, ülkemize yönelik bir oyundur" görüşünü dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Terör örgütleri aracılığıyla yapamadıklarını döviz kuruyla yapıyorlar. Döviz kurunu, döviz kurşunu haline getirdiler. 'Döviz kuru ne olacak?' diyenler varsa onlara da cevabımız 'Bu da geçer ya hu' olacaktır."

Okuldan bu yıl 2544 Türk, 18 misafir astsubay mezun oldu. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.31 11:15 - Son Güncellenme: 2018.08.31 11:52 - HABER MERKEZİ
A