Epic Games kendi oyun mağazasını açıyor

Epic Games kendi oyun mağazasını açıyor

Ünlü oyun yapımcısı Epic Games de kendi oyun mağazasını açacağını açıkladı.

2018.12.05 10:27 - Son Güncellenme: 2018.12.05 10:27 - Teknoloji
A
Epic Games kendi oyun mağazasını açıyor

Farklı mağazalara komisyon vermemek, daha kontrollü bir ortam sağlamak ve benzeri birçok sebeple kendi oyun mağazasını açan firmalar kervanına Epic Games de katıldı. Başlangıçta oyun geliştiricilerine kendi mağazasında sattıkları oyunların gelirlerinden yüzde 88 gibi yüksek bir pay vereceğini açıklayan Epic Gamesmağazası; oyuncuları, geliştiricileri ve içerik üreticilerini birleştiren benzersiz bir ekosistem geliştirmeyi hedefliyor.

Kısa süre içerisinde özel olarak seçilmiş bir dizi PC ve Mac oyunuyla birlikte açılacak olan mağaza, 2019 yılı içerisinde ilave oyunlar kabul etmeye ve başka platformları da desteklemeye başlayacak.

Epic Games mağazasının kapıları farklı oyun motorlarıyla geliştirilmiş tüm oyunlara açık olacak. Mağazada yer alacak ilk oyunların arasında Unreal, Unity ve diğer oyun motorlarıyla geliştirilmiş oyunlar bulunuyor. Unreal Engine ile geliştirilmiş oyunların sahiplerini ise büyük bir fırsat bekliyor. Epic Games, Unreal Engine ile geliştirilen oyunlara özel olarak, oyun motoru lisansı için geliştiricilerin ödemesi gereken telif hakkı payından feragat edecek.

Epic Games mağazasının bir diğer özelliği ise İçerik Üreticilerini Destekleme programı. Bu program sayesinde geliştiriciler, aralarında Youtube ve Twitch yayıncılarının da olduğu 10 binden fazla içerik üreticisine ulaşabilecekler. İçerik Üreticilerini Destekleme programı, oyun geliştiricilerine sağladıkları katkılardan dolayı içerik üreticilerini ödüllendirecek. Programla ilgili daha detaylı bilgi için firmanın internet sitesinde yer alıyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.12.05 10:27 - Son Güncellenme: 2018.12.05 10:27 - Gülcan Tekin
A