Engin Altan Düzyatan: Çocuklarımı bu şekilde yetiştirmiyorum

Engin Altan Düzyatan: Çocuklarımı bu şekilde yetiştirmiyorum

Engin Altan Düzyatan, Brand Week İstanbul kapsamında Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı oyuncularıyla 'Sınır Tanımayan Kadınlar' konulu panele katıldı.

2018.11.09 15:46 - Son Güncellenme: 2018.11.09 15:48 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Engin Altan Düzyatan: Çocuklarımı bu şekilde yetiştirmiyorum

Reklam yüzü olduğu Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı oyuncularını tebrik eden Engin Altan Düzyatan, hem toplum hem de aile içinde çocuklara sınırlar koyulduğunu ancak kendi çocuklarını bu şekilde yetiştirmediğini verdiği örnekle anlattı.

Oğluna mavi, kızına ise pembe oda yaptırmadığını anlatan Düzyatan, "Aslında toplumun koyduğu bir sınır var ama ailelerin de koyduğu sınırlar var. Oğlum 2,5 yaşında, kızım iki aylık. Oğlumun odası mavi değildi, kızımın odasını da pembe yapmadım. Neden erkeklerin rengi mavi de kızların rengi pembedir? Bence bu ilk koyduğumuz sınır, aslında hiç öyle bir şey yok. Aileden başlıyor bu hikaye eskiden farklı olabilirdi günümüzde pedagog yardımıyla çocuklarımızı büyütme şansımız olduğu için yapacağımız yanlışları görebiliyoruz" şeklinde konuştu. 

Güçlü kadınların olduğu aileden geldiğini ve onların desteğiyle oyunculuğa başlayabildiğini sözlerine ekleyen Düzyatan, "Sınır tanımayan güçlü kadınlar vardı ailemde, onlarla beraber büyüdüm. Aldığım kararlarda onların desteklerini ve yanımda olmalarını, güçlerini hissettim. Hatta bazı durumlarda ailemin erkeklerini onların yönlendirmeleri sayesinde istediklerimi yapabildim. Oyunculuk yapmak istediğimi ablama söyledim, ilk 'Evet' diyen oydu, sonra anneme söyledim, erkeklere en son söyledim. Normal standartlarda doktor ya da pilot olmalıydım, oyunculuk çok olacak bir şey değildi. Onların güçlerini hissederek yanımda olmalarıyla bu günlere geldim" dedi.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2018.11.09 15:46 - Son Güncellenme: 2018.11.09 15:48 - HABER MERKEZİ
A